Zahrada jako ze škatulky – jak ji docílit?

Tagy:  tráva, květiny, léto, pěstování, rostliny

Sponzorované odkazy:

Zahrada jako ze škatulky – jak ji docílit?

Pro ty, kteří mají zahradu nebo ohromný pozemek okolo domu či chaty, je tato skutečnost neuvěřitelně příjemnou záležitostí. A to obzvláště v těch dnech, kdy je venku krásně, teplo, na nebi ani mráček a vy můžete trávit svůj veškerý čas venku. A nutno podotknout, že snídat na vlastní zahradě a opalovat se na trávě, aniž by vás kdokoliv viděl, je snem snad každého. Ovšem zahrada přináší I jistá úskalí a musíte se o ni starat. Zanedbaná zahrada totiž nevypadá dobře a navíc vám může způsobovat problémy a také alergické reakce. Jak mít zahradu jako ze škatulky?

Sekejte a sekejte

Pakliže nemáte okolo domu umělý trávník, pak se jednoduše nevyhnete sekání. V těchto dnech, kdy střídavě prší a svítí sluníčko, se trávě dokonale daří a roste jako z vody. Není tedy divu, že možná musíte sekat častěji, než tomu bylo doposud. Pořiďte si proto ideálně menší traktůrek, díky němuž pozemek posekáte snadno a rychle, aniž byste si namohli záda nebo přišli k nějakému nepříjemnému úrazu.

Autor: IMPROVEMENTSCATALOG.COMAutor: IMPROVEMENTSCATALOG.COM

Co s křovím a plotem?

Pakliže vase zahrada není jen louka s trávou, kde není jediného stromu nebo křoví a dokonce se pyšníte I živým plotem kolem klasického plotu z planěk, pak I zde je na místě určitý pravidelný zásah a kvalitní péče. V rychlém zastřihávání vám pomůže praktický křovinořez, který srovná veškeré nepěkné větvičky a přečnívající listí do jedné roviny. Díky tomuto zahradnímu stroji take můžete křoví a plot vytvarovat do nejrůznějších zajímavostí, které vaši zahradu ozvláštní.

Barva jako z katalogu

Také toužíte po tom, aby měl váš trávník dokonale symetrickou a především krásně zelenou barvu, jakou vídáte v katalozích zahrad a domů? Vezte, že ji můžete mít rovněž a cesta k ni není vůbec tak složitá, jak byste si mohli myslet. Základem je trávník správně hnojit. Obstarejte si proto v prodejnách se zahradami a domy kvalitní hnojivo, jež půdu vyživí a dodá ji potřebné materiály pro správný růst a take barvu. Přístup je stejný jako u pleti. Když ji budete dobře vyživovat zevnitř a do hloubky, odvděčí se vám krásnou pokožkou bez vrásek a take bude zářit jako zbrusu nová.

Autor: IMPROVEMENTSCATALOG.COMAutor: IMPROVEMENTSCATALOG.COM

Článek Zahrada jako ze škatulky – jak ji docílit? byl publikován 30. června 2017 v 18.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...