Jak připravit exteriér na jaro?

Tagy:  exteriér, nábytek, pozemek, zima, zahrada, tráva, rostliny

Sponzorované odkazy:

Jak připravit exteriér na jaro?

Jarní dny se kvapem blíží a spolu s nimi také několik starostí ohledně domácnosti a také venkovního prostředí. Pokud máte zahradu anebo alespoň terasu či prostornější balkón, pak vás drobné či dokonce fatální úpravy neminou. Zima dokáže s přírodou divy, avšak co se zahrady týče, nejsou zpravidla příliš pozitivní. Podívejte se na několik tip, díky nimž bude exteriér domu zase krásný, a to během jednoho víkendu.

Pryč se starou trávou a plevelem

Když na zahradách sleze sníh, pak se nestačíte tolikrát divit, jak váš, jinak krásný pozemek, najednou vypadá. V první řadě je tedy na místě se zbavit staré trávy a také rostlin, které jsou již dávno odumřelé a ani sluneční paprsky a čerstvý jarní vzduch jim nepomohou. Popadněte tedy rýč, hrábě a hurá do budování “nových základů”.

Autor: IMPROVEMENTSCATALOG.COMAutor: IMPROVEMENTSCATALOG.COM

Hnojivo pro zbrusu novou zahradu

Jakmile se zbavíte všeho “nepotřebného” a zničené trávy, budete mít náhle pocit, že je vaše zahrada tak trochu holá a bez života. Obstarejte si proto kvalitní a ideálně bio krmivo, které pomůže trávě v rychlejším a lepším růstu. Brzy budete mít zahradu zase jako novou a než se nadějete, vyklubou se I první jarní rostlinky jako sněženky, narcisky a petrklíče.

Pozor na zalévání

Na začátku jara dejte také pozor na přílišnou péči o zahradu. Zatímco v letních měsících je třeba pozemek zavlažovat častěji, začátek jara je ještě dosti vlhký a sychravý, proto byste se se zaléváním měli mít na pozoru. Příliš mnoho vody by přineslo spíše problémy, než-li užitek

Udělejte si radost

Stejně jako domácnost ocení jakoukoliv pozitivní změnu a pořízení nového nábytku nebo třeba jen nepatrných drobností, I na zahradě se můžete poměrně vyřádit. Udělejte si radost a obstarejte si novinky ze světa exteriéru. Řeč je nejenom o nových záhonech, trvalkách nebo skalkách, ale také o květinách v krásných květináčích, o nové pergole nebo třeba zahradním nábytku. A že nechcete příliš utrácet? Pak vsaďte na ozdobné sošky nebo bambusové dekorace, které vás vyjdou levně.

Autor: NEIMANMARCUS.COMAutor: NEIMANMARCUS.COM

Článek Jak připravit exteriér na jaro? byl publikován 10. března 2017 v 12.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...