Spánek, který si zasloužíme

Spánek, který si zasloužíme

V dnešní hektické době je otázka tělesného odpočinku velmi důležitá. Její řešení by se tedy nemělo podceňovat a výběru lůžka bychom měli věnovat dostatek času i pozornosti. Jak ale na to, když trh je zahlcený reklamou a prakticky všichni výrobci tvrdí, že nabízí přesně to, po čem my prahneme? Kterou cestou se dát, abychom zvolili to pravé ořechové, to je pouze na našem zvážení.

Proč si tedy nedat záležet a nevybrat to pravé pěnové? Je tu několik faktorů a skutečností, které by nám mohly konečnou volbu trochu usnadnit. Pokud tedy vezmeme rozum do hrsti a podíváme se na věc čistě logicky. Internet skýtá spoustu definic, a tak již není třeba se bát nesrozumitelnosti určitých pojmů nalezených v popisech výrobku. Jde jen o to dát si s tím trochu práce, ale výsledek za to stojí.

Oboustranná sendvičová matrace Adriana CoolflexOboustranná sendvičová matrace Adriana Coolflex

Základní pojmy vyvolávající dojmy

Můžeme třeba hned začít u jistě dobře známého označení „zdravotní matrace“. Základní informací, jenž bychom měli dostat do podvědomí, je nezvratný fakt, že ZDRAVOTNÍ matrace prostě neexistuje. Jedná se o pouhý zavádějící tah marketingu vycházející ze zkušenosti, že lidé na slovo „zdraví“ dají. Ve skutečnosti je ale správným označením „zdravoSpánek, který si zasloužíme

tnický prostředek“, ale ani v tomto případě to není jednoduché. Jeho použití je povoleno Ministerstvem zdravotnictví pouze výrobcům, kteří mají ke svým produktům KLINICKÉ HODNOCENÍ.

Pokud někdo tvrdí, že jej má, pro svůj klid a svou jistotu trvejte na předložení těchto opravňujících dokladů, jelikož kvalita musí korespondovat s cenou a to často bývá sázka do loterie. Na kontrolu certifikace a dalších dokumentů má zákazník plné právo a už samotné odmítnutí či vymlouvání se by mělo být jistým varovným signálem naší peněžence.

Ne jinak je to s matracemi zvanými „přírodní“. Ze sta procent přírodní matraci vyrobit nelze a to vzhledem k následným nárokům na její používání a trvanlivost. 100% bavlna nebo vlna nesplňuje kýžené nároky a bez syntetických přísad se konstrukce a materiál použitelný k výrobě takového produktu zkrátka neobejdou.

Není latex jako latex

Věc se týká i této tak běžně používané látky. Kupříkladu 100% přírodní latex může dle vědců obsahovat více než 150 bílkovin, z nichž až 35 může vyvolat se styku s lidskou pokožkou alergickou reakci. Je proto víc než logické, že s použitím syntetického latexu již žádná matrace nemůže být přírodní, nemluvě o velkých nevýhodách tohoto materiálu, jako je třeba neprodyšnost kvůli jeho uzavřeným pórům.

Skvělé řešení pro komfortní péči

Velkým hitem současnosti jsou pěnové matrace. Právem se o nich mluví jako o spolehlivém východisku z možných nedokonalostí při dlouhodobém používání. Jako jediná v České republice přichází na trh s nabídkou společnost Purtex. Používají polyurethanové pěny výhradně od německého sdružení Eurofoam a od amerického výrobce Carpenter, z jejich německých a belgických závodů.

Veškeré použité materiály prošly Oeko-Tex testem a vzhledem k ujištění, že neobsahují ftaláty, mohou být použity při výrobě matrací pro kojence. Použitím GREENFIRST dále nabízí trvalou likvidaci roztočů v potahu i jádru matrace – jedná se o francouzský a německý patent, přičemž důslednost i přísnost obou zemí je celosvětově známá.

Zkušenost proměněná ve výhodu

Díky nové pro společnost vyvinuté technologii, která pur pěnu perforuje, zaručují matrace od Purtexu dokonalou vzdušnost po celé své výšce. A vzhledem k nežádoucím vlastnostem vlhkosti je toto silnou předností mluvící za prvotřídní kvalitu pro dlouhodobé užívání.

Purtex nyní jako první u nás představuje světovou novinku – novou pěnu xdura. Krom dlouhé životnosti nabízí právě onu kýženou prodyšnost, nezničitelnost a v neposlední řadě komfort. Přičemž za významnou zmínku stojí vyvážený poměr ceny a kvality, vzhledem ke všem zárukám, které společnost zákazníkům garantuje.

Pokud chcete spát zdravě, obraťte se na skutečné odborníky. Dopřejte si uspokojivé zjištění, že vaše investice do lůžka šitého na míru vašim potřebám se vám vyplatila od prvního snu, co se vám dozdál bez zbytečných rušivých elementů.

Článek Spánek, který si zasloužíme byl publikován 19. října 2016 v 00.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...