Jak vybrat dobré bezpečnostní dveře?

Tagy:  bezpečnostní dveře, bezpečí, dům, byt, ochrana, zloděj, oheň, hluk, sousedé

Sponzorované odkazy:

Jak vybrat dobré bezpečnostní dveře?

Při stavbě domu nebo rekonstrukci bytu byste měli myslet nejenom na design, který je samozřejmě důležitý, ale také na bezpečnost, pohodlí a soukromí vašeho obydlí. Na ticho sousedů, absenci zlodějů a poklidné čtvrti se nemůžete nikdy spolehnout, proto je dobré myslet na vybavení, díky kterému můžete v bezstarostně usínat a probouzet se dorůžova. V první chvíli se zaměřte na bezpečnostní dveře, jejichž výběr byste rozhodně neměli podcenit. Jak vybrat ty nejlepší bezpečnostní dveře, které vám vydrží dlouhé roky a budou dokonale plnit svoji funkci?

Vyberte si důvěryhodného dodavatele

Většina lidí dnes nakupuje přes internet nebo si produkty přes webové stránky alespoň vybírá. Než abyste obcházeli mnoho kamenných prodejen, jeví se tato varianta jako časově úspornější a praktičtější. Ovšem eshopy mají svá úskalí a stejně tak, jako můžete vybrat skvělé produkty, snadno narazíte na podvodníky nebo na společnosti, se kterými není obchodování příliš snadné a rychlé. Vyberte si takového dodavatele, které má ve vaší blízkosti showroomy a prodejny, kde si lze zboží vyzvednout a případně také reklamovat. Dodavatele, kterým se nemůžete delší dobu dovolat a nereagují na vaše dotazy a požadavky včas nebo dokonce vůbec, se vyhněte obloukem. Ideálně vsaďte na recenze od vašich známých a přátel.

Jak vybrat bezpečnostní dveře? autor: Aleksandar CocekJak vybrat bezpečnostní dveře? autor: Aleksandar Cocek

Kupujte dveře s více zámky

Samozřejmě laik nikdy neví, jaký produkt je pro něho nejlepší a proto si často nechá poradit i velmi nevhodnou variantu. Pakliže si chcete pořídit bezpečnostní dveře, pak se nezaměřujte na varianty s pouze jedním zámkem. V takovém případě máte pouze jeden klíč, což nikdy není příliš vhodné, ale především zamykáním jednoho zámku zatěžujete celý systém, který se pak snadněji a rychleji zničí. Honí přidaný zámek je skvělou volbou, která vás také dokonale ochrání před zloději a nezvanými hosty.

Jaký vybrat materiál?

Otázkou samozřejmě zůstává, jaký vybrat materiál dveří, neboť v tomto případě je rozdíl veliký. Zda si koupíte dřevěné nebo skleněné police je čistě na vašem vkusu, nicméně v případě dveří je nejlepší volit plast. Dřevo a překližka reagují na změny počasí, což o plastu tvrdit nelze. Dveře se tak nemusejí seřizovat a po letech nebudete mít pocit, že jsou křivé, nedoléhají nebo skřípají v pantech.

Vyměňte i zárubně

Pokud se přeci jen rozhodnete pro koupi bezpečnostních dveří, nezapomeňte vyměnit také zárubně. I když ty původní mohou být nepoškozené a vypadají téměř jako nové, s bezpečnostními dveřmi by si nemuseli sednout a instalace by neproběhla tak hladce, jak by měla.

Volte dveře se dvěma zámky, autor: ntm1909Volte dveře se dvěma zámky, autor: ntm1909

Článek Jak vybrat dobré bezpečnostní dveře? byl publikován 1. října 2016 v 12.00 v rubrice Byt a Dům. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...