Vakuování potravin jako šetření peněz a záruka kvality

Tagy:  potraviny, zdravé potraviny, jídlo, čerstvé potraviny, kuchyně

Sponzorované odkazy:

Vakuování potravin jako šetření peněz a záruka kvality

Snad všichni jste někdy zažili situaci, kdy jste byli nuceni z lednice nebo spíže vyházet prošlé a zkažené potraviny, přitom jste je kupovali sotva před pár dny. V obchodech je mnoho lákadel vybízejících ke koupi, přičemž ne všechny potraviny v tu chvíli nutně potřebujete a dokážete zužitkovat. Výsledkem je pak neuvěřitelné plýtvání surovin a tím pádem i vašich těžce vydělaných peněz. Není pro odpadkový koš takového jísla škoda? Pokud si nedokážete pomoci a přesto budete i nadále kupovat mnoho potravin do zásoby, pak si pořiďte praktický vakuový systém, díky kterému zůstanou suroviny dlouho čerstvé a vy si tak pochutnáte i za několik dní a přitom ušetříte tisíce korun měsíčně.

Vakuování potravin není vůbec žádnou novinkou, ba naopak se do České republiky tento systém uskladnění potravin dostal již v 90– letech minulého století. Tehdy se vakuování stalo neuvěřitelným hitem, ale mělo mnoho svých háčků. Dnes jsou vakuovací systémy neuvěřitelně vyspělé a multifunkční, proto byste se bez nich neměli obejít.

Pryč s plísněmi a bakteriemi

Možná jste si doposud neuvědomovali, kolik bakterií a především plísní na vaše potraviny všude číhá. Myslíte si, že když je uskladníte v lednici, máte vyhráno? Opak je pravdou, neboť i v chladném prostředí lednice se bakterie šíří závratnou rychlostí a stejně tak se daří plísním. A vzhledem k faktu, že je většina pochutin otevřených a volně položených vedle jiných druhů jídla, plísně a bakterie se postupně šíří dál, až vám prakticky kontaminují celý obsah lednice. Tto zjištění je trochu děsivé a o to více důvodů se najde k vakuování potravin.

Autor: GRACIOUSHOME.COMAutor: GRACIOUSHOME.COM

Zachování nutriční hodnoty

Jídla mají také svojí nutriční hodnotu a i ta podléhá zkáze. Čím déle bude krůtí steak s bramborem v lednice, tím rychleji ztrácí své výživové hodnoty, které jsou pro tělo v případě čerstvosti velmi prospěšné. Pokud jídlo po uvaření, nakrájení nebo vychladnutí zavakuujete, zaručíte jeho čerstvost a také udržení nutričních hodnot. Druhý den bude zdravý oběd stejně tak chutný, jako v době, kdy jste jej připravovali.

Sáčky, krabičky a praktické dózy

Vakuování probíhá ve speciálním přístroji, kdy potraviny zavakuujete do speciálních sáčků určených právě k vakuování potravin. Tyto sáčky pak můžete vkládat do krabiček, jiných dóz a dalších úložných a snadno uskladnitelných systémů, které nezabírají příliš místa a budou vám neustále po ruce. Laminovací sáčky jsou sice odolné a poměrně pevné, avšak jejich rozdělání není nijak mechanicky náročná a nevyžaduje nůžky ani nože. Sáčky tak můžete nosit s sebou do zaměstnání nebo je dávat dětem do školy.

Autor: JCPENNEY.COMAutor: JCPENNEY.COM

Článek Vakuování potravin jako šetření peněz a záruka kvality byl publikován 15. května 2016 v 16.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...