Topte levně a ekologicky díky palivovému dřevu

Tagy:  palivové dřevo, dříví, vytápění, kamna, topení, optimtop

Topte levně a ekologicky díky palivovému dřevu

S příchodem moderní doby se domy a později i byty začaly vytápět plynovým a elektrickým topením. Lidé byli nadšeni, neboť konečně nemuseli vlastnit monstrózní kamna a neustále přikládat „pod kotel“. Později však přišli na smutný fakt, že dnes už běžné topení nemůže nikdy nahradit ona „zastaralá“ kamna nebo krby. Topení, pokud nemáte přímotop, je obvykle regulované, tudíž nezáleží na vás, jestli budete mít doma 26 stupňů nebo jen 19. Klasické topení často netopí v noci a porouchá se vždy, když se vám to nejméně hodí. Každý z vás jistě alespoň jednou zažil chladnou zimní noc, kdy si topení, lidově řečeno, dělalo co chce. Plynové a elektrické topení rovněž není žádnou levnou záležitostí a stále platí, že vám vlastní zdroj tepla ušetří tisíce korun. A také nutno podotknout, že uměle vytvořené teplo z radiátorů vám nikdy nenahradí ten krásný praskavý zvuk hořícího dřeva a nepopsatelné teplo, linoucí se z kamen. Chybí vám tento pocit, topení zdaleka nesplňuje vaše požadavky a chcete topit levněji? Pak si obstarejte kamna nebo krb dle vlastního vkusu a k tomu palivové dříví té nejvyšší kvality.

Šetřete na provozu domácnosti

Výraz šetření v mnohých vzbuzuje pocit omezování, který rozhodně není žádoucí a pro nikoho příjemný. Pokud budete šetřit v restauraci a na úkor vynikajícího, avšak dražšího pokrmu, zvolíte jídlo levnější, příliš spokojeni nebudete. Šetřit však ve všech případech neznamená spokojit se s alternativou, ba naopak, na provozu domácnosti můžete šetřit, aniž byste tuto skutečnost jakkoliv negativně pociťovali. Při volbě vytápění máte totiž několik možností a pokud budete chytří, vyberete si tu variantu, která vám zajistí komfort a ještě nějaký ten peníz do kapsy. Řešením je vytápění palivovým dřevem které je mezi domácnostmi stále populárnější. Fungovat může jako doplňkový zdroj tepla k radiátorům, ale dokáže s klidem vytopit celý byt nebo dokonce rodinný dům. Palivové dřevo má nespočet vlastností, díky kterým již nikdy nebudete chtít topit jinak.

Teplo rodinného krbu je nenahraditelné, autor: James MelzerTeplo rodinného krbu je nenahraditelné, autor: James Melzer

Palivové dřevo jako nejlepší zdroj tepla

Mezi zdroji vytápění jednoznačně vede zmiňované palivové dřevo. Hořící dřevo vytváří autentickou rodinnou atmosféru a krásné teplo v celém domě. Odborníci se shodují na tom, že je nejvhodnější variantou pro vytápění domácností a nutno podotknout, že je také šetrné k životnímu prostředí, což o všech zdrojích tepla tvrdit nelze. Klíčovou vlastností pro výhřevnost je beze sporu vlhkost dřeva. Štípané dřevěné špalky schnou dvakrát rychleji než dřevo v celku, díky čemuž s kamny nebo krbem nebudete muset dennodenně „bojovat“.

Kde palivové dřevo koupit?

Výrobců zdrojů vytápění je samozřejmě spousta, nicméně zdaleka ne všechny firmy vám nabídnou kvalitní zboží za dobré ceny. Chcete-li na vytápění opravdu ušetřit a nekoupit si takzvaně zajíce v pytli? Svěřte se do rukou společnosti OPTIMTOP s.r.o., která se na trhu pohybuje již několik let a kromě prvotřídního palivového dřeva nabízí spoustu dalších produktů k ekologickému a šetrnému vytápění domácnosti. Při koupi alespoň jedné palety máte navíc dopravu po celé České republice zdarma.

Palivové dřevo jako levný a šetrný zdroj tepla, autor: optimtopPalivové dřevo jako levný a šetrný zdroj tepla, autor: optimtop

Článek Topte levně a ekologicky díky palivovému dřevu byl publikován 2. března 2016 v 22.00 v rubrice Byt a Dům. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...