Byty v Praze: boření rekordů, zvýšení cen a zájem o novostavby

Byty v Praze: boření rekordů, zvýšení cen a zájem o novostavby

Přinášíme vám 3 novinky, které by neměly uniknout nikomu, kdo uvažuje o nákupu nového bytu v Praze.

Novinka č. 1: Prodej bytů v Praze překonal rekord

Developeři v roce 2015 prodali v Praze zhruba 7 000 nových bytů, což je o 18 % více než v roce předtím. Prodej bytů v Praze byl rekordní hlavně díky levným hypotékám a dobrému stavu české ekonomiky. Největší zájem byl o byty 2+kk a 3+kk, nejmenší pak o 1+kk.

Jen developer Finep prodal loni více než 600 bytů a domů, překonal tak svůj rekord a letos si na výstavbu vyčlenil 2 miliardy korun.

Novinka č. 2: Koupě bytu se prodraží

Zájem o nové byty v Praze roste a kvůli novele zákona o dani z přidané hodnoty se zvyšují ceny pozemků. Tyto dva faktory způsobí, že letos dojde k nárůstu cen v řádu jednotek procent. Proto využijte nabídky společnosti Finep, která “zamrazila” ceny bytů až do konce ledna.

Zvyšování cen však nikoho, kdo se o vývoj trhu s nemovitostmi dlouhodobě zajímá, nepřekvapí. Ceny bytů totiž stoupají již dva roky a souvisí také se zdražením stavebních prací. 

Novinka č. 3: Byty na prodej v Praze možná již brzy dojdou

Přestože je zájem o novostavby v Praze velký, výstavba nových budov se pomalu zpomaluje. Meziroční pokles zatím činí 5,2 % a v dohledné době se situace zřejmě nezlepší. Způsobuje ji totiž chybějící nový územní plán. Bez něj není jasné, kde a za jakých pravidel bude možné v Praze stavět. Pokud tedy plánujete nákup bytu v hlavním městě, na nic nečekejte a pusťte se do toho. Odborníci se totiž vážně obávají toho, že by mohla vzniknout situace, kdy zájemci nebudou mít z čeho vybírat. 

Finep nabízí nové byty i domy

Developer Finep staví a prodává byty v Praze 5, 9 i 10. Pro všechny projekty je typický vysoký komfort bydlení, snadná dostupnost do centra i kompletní občanská vybavenost v okolí.

Společnost zajišťuje také prodej rodinných domů v Praze 5 a 10. Bydlete na dosah od centra a zároveň si užívejte soukromí vlastního domu a zahrady.

Článek Byty v Praze: boření rekordů, zvýšení cen a zájem o novostavby byl publikován 30. ledna 2016 v 23.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...