Vybíráme stínící techniku do bytu

Vybíráme stínící techniku do bytu

Toužíte po větším soukromí a klidném spánku? Rádi byste ochránili interiér od ostrých slunečních paprsků? Správně zvoleným typem stínění docílíte příjemných podmínek ve vašem bytě, dodáte interiéru na útulnosti a dokonce můžete ušetřit za energii. Stínící technika patří v moderních domácnostech mezi nezbytné doplňky. Vyberte si tu přesně pravou pro vás a váš byt.

Stínící systémy

Stínící techniky je několik různých typů. Kromě své primární funkce, zastínění interiéru, splňují také další nároky, které na ně kladete. Vzhledem k dlouhé životnosti stínících systému, je důležité a stojí za to, vybrat rovnou ten správný.

Žaluzie

Žaluzie představují nejrozšířenější způsob protisluneční ochrany a je možné je použít pro téměř všechny typy oken. Velkou výhodou žaluzií je jejich jednoduchost a minimální údržba. Podle způsobu stahování a uchycení můžeme žaluzie rozdělit na horizontální a vertikální, podle materiálu pak na hliníkové, dřevěné nebo látkové.

Horizontální žaluzie

Horizontální žaluzie jsou nejběžnějším typem interiérového zastínění místnosti. Dají se použít prakticky do všech typů a tvarů oken. Často se instalují mezi okenní skla nebo na rám okna a jsou spíš doplňkovým stíněním spolu se závěsy.

Lamely jsou nejčastěji vyrobeny z lehkého a velmi odolného hliníku. Materiál nám tak umožňuje prakticky neomezené možnosti úpravy délky podle individuálních potřeb. Velkou výhodou horizontálních žaluzií je především jejich jednoduchost, rychlost montáže, minimální údržba a cenová dostupnost. Nabídka barev je široká a umožňuje sladění s interiérem.

Vertikální žaluzie

Vertikální žaluzie v interiéru rozhodně nepřehlédnete. Tento typ žaluzií je určen spíše pro atypická okna, kanceláře, velké plochy apod. Spojují v sobě protisluneční ochranu s moderním a zároveň elegantním doplňkem interiéru. Lamely vertikálních žaluzií jsou vyráběny prakticky ze všech moderních materiálů – bavlna, polyester, skelné vlákno, PVC a exkluzivně také dřevěná tkanina.

Jejich velkou předností je funkčnost, kterou skvěle kombinují s dekorativností, všestranné použití, dokonalá schopnost regulace světla a tlumení hluku. Výhodou je také schopnost zaclonit i velmi velké plochy, třeba i lomené, zaoblené, anebo dokonce šikmé, kterým dokážou vtisknout ráz útulnosti.

Dřevěné žaluzie

Jedná se o méně obvyklý druh žaluzií a jde v podstatě o luxusnější variantu klasického stínění. Dřevěné žaluzie působí reprezentačně a je možné je použít jako účelový módní doplněk vašeho bytu. Dřevěné žaluzie mohou být použity v oknech různých tvarů i materiálů.

Plisé

Speciálním druhem moderního typu stínění jsou látkové žaluzie zvané plisé. Tato skládaná látková žaluzie s různou propustností světla je dokonalým, variabilním a hlavně funkčním doplňkem vhodným do jakéhokoli bytu.

Intenzitu stínění je možné nastavit stažením nebo vytažením horního či dolního profilu. Žaluzie plisé je vhodná také do velmi atypických tvarů oken – šikmé, trojúhelníkové, ale také kruhové či půlkruhové. Vhodné jsou také do klasických a střešních oken nebo ke stínění zimních zahrad.

Rolety

Druhou nejpoužívanějším způsobem protisluneční ochrany interiéru jsou stínící rolety, které zažívají svou renesanci. Rolety představují vhodný stínící a dekorativní prvek zároveň, který zvýrazní celkové architektonické řešení interiéru. Interiérové rolety jsou méně náročné na údržbu než klasické záclony a závěsy, snadno zkrotí nebezpečné sluneční paprsky a současně ochrání vaše soukromí před nechtěnými zraky sousedů.

Textilní rolety

Nejběžnějším typem rolet jsou textilní rolety, kterými lze zastiňovat převážnou většinu standardních tvarů oken. Textilní rolety vynikají svou jednoduchostí, spolehlivostí a variabilitou. Jejich výhodou je možnost celkového stínícího efektu. Široká nabídka dekorů látek a typů textilních roletek umožňuje dokonalé sladění s interiérem.

Bambusové rolety

Jedná se o poměrně moderní a méně obvyklý druh rolet. Jejich jedinečnost spočívá v použitém materiálu, který je čistě přírodní. V moderních bytech tvoří velmi zajímavý dekorační prvek. Bambusové rolety se hodí téměř všude, pokud chceme dodat prostoru harmonii.

Japonské posuvné stěny

Moderní interiér se vyznačuje prací s velkými prosklenými plochami a světlem. Aby velká okna neztratila své kouzlo, je potřeba je doplnit odpovídající stínící technikou, jako jsou například japonské posuvné stěny.

K výhodám japonských stěn patří zejména vysoká variabilita, jelikož jejich využití je téměř neomezené. Můžeme je použít jako stínící a zároveň dekorativní prvek, ale také namísto dveří k zakrytí výklenků nebo jako posuvnou stěnu k přepažení větších místností.

Článek Vybíráme stínící techniku do bytu byl publikován 17. ledna 2016 v 22.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...