Světla 4x jinak - která na chodbu a do ložnice?

Tagy:  osvětlení, lustr, lampa, žárovka, světlo, byt, dům, interiér, design

Sponzorované odkazy:

Světla 4x jinak - která na chodbu a do ložnice?

Krásný interiér, který bude jako ze škatulky, by chtěl mít pravděpodobně každý. Muži si spíše potrpí na funkčnost a preferují multifunkční spotřebiče, nerezové komponenty a velikou televizi, která umožňuje sledovat hokejové a fotbalové zápasy a třídu víš. Ženy zase myslí na maličkosti a řeší i ty nejmenší detaily, které dělají domov domovem. Pokud si právě zařizujete byt, rekonstruujete, stavíte si nový dům nebo chcete pouze něco málo pozměnit, dbejte na správný výběr světel, která vám usnadní práci a zároveň budou vypadat naprosto skvěle.

Bez světla se v místnostech neobejdete, což ví každé malé dítě, proč jsou ale často upozaďována a jejich výběru není věnována zdaleka taková pozornost, jako v případě tapety nebo koupě kuchyňské linky. Světla však mají svoji nezaměnitelnou funkci a nejenom, že jsou vám často pomocníkem při vaření, úklidu nebo psaní domácích úkolů s dětmi, ale zastávají také funkci bytového doplňku. Víte, která světla se hodí do ložnice a jaká jsou vhodná do jídelny?

Je libo trochu přítmí?

Zdaleka ne všechny místnosti musejí být ozářeny a pokud nemáte rádi ostrá světla, v pokojích, kde nejsou zapotřebí, se jim vyvarujte. Řeč je například o obývacím pokoji, který je společenskou místností, kde rodina tráví společné chvíle a kde můžete s přáteli posedět u dobrého jídla a pití. Místo reflektorů si vyberte raději stylovou stojací lampu, která vytváří romantické přítmí. Večery s partnerem tak budou o poznání intimnější. Cena lampy je na e-shopu PARROTUNCLE.COM 7 180 korun.

Autor: PARROTUNCLE.COMAutor: PARROTUNCLE.COM

Neunikne ani zrnko

Kde byste naopak měli apelovat na dostatek světla, je jídelna. Této místnosti spousta lidí nevěnuje dostatečnou pozornost, což je škoda. Pokud si totiž jídelnu nepřizpůsobíte k obrazu svému, budete pravděpodobně jíst u konferenčního stolku, děti se se svačinou zavřou do pokoje a partner do pracovny. Přijdete tak o vzácné společné chvíle, které už vám nikdo nevrátí. Do jídelny nebo jídelního koutu si obstarejte větší lustr s jasně zářícími žárovkami, kterým neunikne ani zrnko rýže. Tento model seženete na e-shopu PARROTUNCLE.COM za příjemných 11 315 korun.

Autor: PARROTUNCLE.COMAutor: PARROTUNCLE.COM

Zaujměte designem

S výběrem lamp a lustrů byste měli být opatrní, a to obzvláště v místnostech, kde je mnoho nábytku a kde se architekt tak trochu vyřádil. K výrazné pohovce, barevným tapetám a koberečkům se okázalé lampy a lustry příliš nehodí, ba naopak by spolu příliš dobře nefungovali. Kam ale naopak umístěte designový kousek v podobě luxusního a do detailu propracovaného lustru, je chodba nebo předsíň. V této místnosti obvykle neshromažďujete příliš mnoho nábytku a jak jinak přivítat hosty, než právě tímto způsobem. Krásný lust na vás čeká v e-shopu LUISAVIAROMA.COM za 74 899 korun.

Autor: LUISAVIAROMA.COMAutor: LUISAVIAROMA.COM

Když si chcete číst…

Přílišného světla nevyžaduje ani ložnice nebo pokoj pro hosty. Vzhledem k tomu, že v ložnici trávíte zejména noci a obvykle nemáte potřebu v posteli pracovat nebo psát slohy, nejsou výrazná světla zapotřebí. Co vám ale jistě přijde vhod, je stolní lampička, která vám umožní si číst, luštit křížovku nebo jen tak zůstat v bělosti i v době, kdy partner již dávno spí. tento jednoduchý bílý model koupíte na e-shopu NOVICA.COM za 2 225 korun.

Autor: NOVICA.COMAutor: NOVICA.COM

Článek Světla 4x jinak - která na chodbu a do ložnice? byl publikován 10. ledna 2016 v 18.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...