Jak prakticky a moderně zařídit dětský pokoj

Tagy:  dětský pokoj, děti, byt, dům, interiér, postel, skříně, stůl, hračky

Sponzorované odkazy:

Jak prakticky a moderně zařídit dětský pokoj

Jakmile se rodina rozroste o dalšího člena, přestáváte automaticky myslet jen na sebe a na partnera, ale dítě se stane středobodem vašeho vesmíru. To je samozřejmě přirozené, ale rozdávat lásku a něhu bohužel nestačí. Spolu s miminkem přicházejí také starosti s bydlením. Možná záhy zjistíte, že se do svého dosavadního bytu nevejdete a v určitém věku dítěte musíte také začít řešit dětský pokoj, neboť bydlet s vámi v ložnici dlouho nemůže. Jak by tedy takový dětský pokoj měl vlastně vypadat, aby byl praktický, pro dítě zcela vhodný a zároveň atraktivní?

Postel jako základ

Miminko se samozřejmě neobejde bez dětské kolébky a následně postýlky, která mu může sloužit až do 4 let věku. některé varianty jsou natolik propracované, že jsou vhodné, po domontování mřížky, i pro starší děti. Následuje ale koupě klasické dětské postele, která by ideálně měla sloužit několik let, možná až do doby, kdy dítě vysloví prosbu o prostorné letiště. Dětská postel by měla mít klasické rozměry, o tom není pochyb, nicméně nezapomeňte na vhodný výběr matrace. Ta by měla být ortopedická, ideálně s paměťovou stopou. Jakmile podceníte koupi matrace a zvolíte levnější, úspornou variantu, vývoj dítěte může být ovlivněn a stavba páteře, kostí a svalů narušena. Spánek je přeci jen dlouhý a během tolika hodin se tělo stále formuje, obzvláště u dětí, které jsou ve vývinu. Co se designu postele týče, nebojte se do výběru zasvětit právě svoji ratolest. Čím příznivější a sobě blízký design si vybere, tím lépe se mu bude usínat a vy tak přečtete méně pohádek.

Autor: JCPENNEY.COMAutor: JCPENNEY.COM

Vlastní skříně nejenom pro vás

Některé dětské pokojíčky, obzvláště v panelových domech, jsou velmi malé a proto rodiče upřednostní zaplnění místnosti hračkami a zbytečnostmi, zatímco oblečení ratolesti nechávají ve své skříni nebo v chodbě. To je ovšem veliká chyba, neboť tím, že bude mít dítě vlastní skříň, se naučí své věci uspořádat a také bude mít povědomí o tom, že by měl každý člověk své oblečení systematicky skladovat. Učte proto potomka pořádku a urovnání oblečení od útlého věku, v teenagerském období budete mít o to méně práce s přesvědčováním.

Autor: OVERSTOCK.COMAutor: OVERSTOCK.COM

Stůl nejenom pro úkoly

Hračky jsou v pokoji samozřejmě nutností, nicméně by neměly bránit ostatnímu nábytku, který bude na jejich úkor vlastně zapovězený. Jakmile vám dítko nastoupí do školy, měli byste začít řešit vlastní stůl, nicméně nic nezkazíte jeho pořízením již ve školkovském věku, kdy si dítě bude moci samo malovat, vyrábět a hrát si u stolu. Postupně se tak naučí samostatnosti a také si na sezení u stolu zvykne. Přechod ze školky do školy je radikální, proč byste dítěti tento skos trochu neusnadnili?

Autor: JCPENNEY.COMAutor: JCPENNEY.COM

Hračky, co mají svůj řád

Jak bylo již zmíněno, hračky v pokoji samozřejmě nesmí chybět, ovšem i ty by měly mít svůj řád a systém skladování. Pokud doma nechcete mít malého „bordeláře“, obstarejte mu tento úložný systém na hračky, který je designově velice pěkný a propracovaný tak, že ukládání hraček bude radost.

Autor: KOHLS.COMAutor: KOHLS.COM

Článek Jak prakticky a moderně zařídit dětský pokoj byl publikován 9. prosince 2015 v 21.00 v rubrice Doplňky a Nábytek. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...