5 tipů, jak si usnadnit práci v kuchyni

Tagy:  prostor, byt, dům, vaření, pečení

Sponzorované odkazy:

5 tipů, jak si usnadnit práci v kuchyni

V kuchyni se musí čas od čau pohybovat každý a pakliže milujete vaření, pečení a pro své nejbližší připravujete nejrůznější mlsné dobroty každý den, pak možná v kuchyni trávíte i několik hodin. Pak jistě velmi dobře víte, jak vám stavba kuchyňské linky může přípravu a samotné vaření neuvěřitelně znesnadnit. Tuhle se uhodíte o digestoř, tamhle zavadíte o sadu hrnců a chybělo málo a drahá mísa s ovocem by byla na zemi. Jak se naučit v kuchyni pohybovat tak, aby vám šla práce od ruky a jak ji celkově své existenci přizpůsobit? Těchto 5 triků vám hravě pomůže.

Skříňky otvírejte nahoru

Napadlo vás vůbec někdy, kolik místa mohou zabrat skříňky v kuchyňské lince? pakliže bydlíte v ohromné vile nebo apartmánovém bytě s ozvěnou, nemusíte nic řešit, nicméně takové podkrovní byty by mohly mít poměrně problém s manipulací. Místo klasických skřínek, které se otvírají doprava nebo doleva si obstarejte ty, jež se snadno a jedním tahem vysunou nahoru. Jednou rukou tak vyndáte cokoliv a nezraníte se. Řešení otevírání skříněk proto dobře zvažte tak, aby vaše nová kuchyně byla perfektní a pohodlná pro práci.

Nepokládejte, věšte

Je tak nějak odjakživa zvykem vše pokládat na linku, na police a na vše, co má odkladnou plochu. V takovém případě si ale ubíráte značnou část prostoru, který by vám při vaření mohl mnohdy pomoci. Je celkem jasné, že některé věci, jako například nože, potřebujete mít stále po ruce a položené, proč byste si ale nemohli pořídit závěsný systém na ovoce, na naběračky a vařečky nebo na sadu s kořením?

Autor: Mike HauserAutor: Mike Hauser

Nezanevřete na stojany

Z kuchyní a vlastně celkově z bytů a domů se zcela vytratily stojany, které už se objevují pouze klasicky na chodbách, kde slouží k odložení kabátů a šátků nebo klobouků. Nebyl by ale takový stojan praktickým řešením i v kuchyni? Přemýšlíte často, kam si položit kuchařku nebo tablet s video receptem tak, abyste dobře viděli a mohli u toho i vařit? Jednoduchý a skladný stojan je skvělým řešením.

Posviťte si

Vařit téměř po tmě je možná praktické, ale neuvěřitelně nebezpečné a ani klasická světla v kuchyni pro titěrnou práci na lince prostě nestačí. Jakmile potřebujete vyfiletovat kapra nebo ozdobit košíčky vanilkovým krémem, bude se vám bodové světlo hodit. Obstarejte si klasické žárovky nebo led lampu pod linku, díky čemuž si posvítíte na vaření a pečení vždy, kdy budete zrovna potřebovat.

Když skříňky nestačí

Při stavbě nebo rekonstrukci jste příliš nemysleli na to, kolik úschovného prostoru v kuchyňské lince budete potřebovat a teď si často zoufáte, že nemáte dostatek místa na potraviny nebo knihy s recepty? Pak si můžete buď koupit novou kuchyňskou linku anebo si pomoci chytřejším řešením v podobě organizérů na kolečkách, které umístíte ta, kam potřebujete.

Článek 5 tipů, jak si usnadnit práci v kuchyni byl publikován 27. dubna 2016 v 22.30 v rubrice Byt a Nábytek. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...