Bojíte se zlodějů? 4 tipy na zabezpečení domu

Tagy:  bezpečí, byt, dům, dveře, zloděj, zámek, soukromí, klika

Sponzorované odkazy:

Bojíte se zlodějů? 4 tipy na zabezpečení domu

Kde jsou ty doby, kdy jste si mohli klidně dovolit nechat otevřená vrata nebo dokonce domovní dveře a odskočit si k sousedce pro pár vajec? Dnes se bojíte pomalu pootevřít okno na „ventilačku“, abyste se po hodině nakupování v obchodě s potravinami nevrátili do vybíleného domu, kde vám zbudou maximálně tak květiny. Kriminalita bohužel stále roste a nebude tomu jinak, proto byste měli odhodit růžové brýle a mít se opravdu na pozoru. Zatímco venku u sebe nosíte pepřový sprej a zamykáte se v automobile, doma byste měli učinit všechna možná opatření, aby zloději zkrátka neměli nikdy šanci.

Začněte ve svých počítačích

Možná jste si tuto skutečnost doposud neuvědomili, nicméně strašákem jsou také vaše počítače, konkrétně sociální sítě, které mohou nezvané hosty často lákat do svých spárů. Máte ve zvyku fotografie nového bazénu, blížící se dovolené, vybavení domácnosti a jiných luxusních věcí sdílet na facebooku, twitteru nebo instagramu, pak ale počítejte s tím, že se vedle závistivců a přátel mohou najít také tací, které napadne, jak na vašem bohatství profitovat. Zachování soukromí je jednou z cest, jak se před zloději chránit.

„Tady hlídám já“

Vzpomínáte na onu hrůzostrašnou známku, která se jeden čas objevovala na schránkách, dveřích a vrátkách téměř každého bytu nebo domu? Pak byste tuto zvyklost měli oprášit a opět si pořídit imaginárního hlídacího mazlíčka. Vy sice víte, že jediné, co máte, je ona známka, nicméně drtivá většina nic netušících zlodějů opravdu nebude riskovat pokousání od dobrmana.

Autor: Number10Autor: Number10

Upevněte dveře

Lidé při stavbě svých domů nebo při vybírání bytu často šetří na takových „maličkostech“ jako jsou dveře nebo okna. Můžete sice zvolit levnější variantu, která sice dobře vypadá, ale je příjemná spíše na oko, pro zloděje ale nebude nic jednoduššího, než dveře jednou ranou prostě vykopnout. Následky vás pak budou stát mnoho násobně víc, nemluvě o tom, že vás dotyčný vetřelec nemusí nechat naživu. Do vchodových dveří proto rozhodně zainvestujte a nezdráhejte se používat ani vnitřní závoru, která je takřka zárukou jistoty, že se k vám nikdo nepozvaný nedostane. Dobrou volbou pro klidný spánek jsou taktéž bezpečnostní dveře do bytu, které jsou takřka stoprocentní zárukou bezpečí.

Vychytaná klika a silný zámek

To samé jako u dveří platí i v případě zámku. ten by dle odborníků měl být v kategorii 3 nebo 4, která se vyznačuje velmi obtížně napodobitelnými zuby, díky kterým opravdu nehrozí, že by zloděj dveře otevřel sponkou nebo obyčejným nožíkem. Rovněž myslete na volbu kliky. Venku rozhodně mějte klasickou kouli, dovnitř si pořiďte speciální kliku s možností uzamčení směrem dolu. S otevíráním dveří možná budete mít občas problém i vy, ale za ten bezpečný spánek a pocit naprostého klidu do stojí.

Článek Bojíte se zlodějů? 4 tipy na zabezpečení domu byl publikován 15. září 2015 v 12.00 v rubrice Byt a Dům. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...