Piknikový speciál aneb co s sebou?

Tagy:  jídlo, pití, louka, příroda, zahrada, vaření, přátelé, rodina

Sponzorované odkazy:

Piknikový speciál aneb co s sebou?

Piknik je jakousi retro záležitostí, kterou se bavili již naši předci a také jejich předci a bůh ví, kam až tato zábava sahá. Piknik je skvělou příležitostí jak stmelovat skupiny, ale také jak si užít společné chvíle s přáteli a rodinou. A vzhledem k faktu, že lidé zpravidla velmi rádi jedí, pijí a hodují, je piknik geniální záležitostí spojenou s komunikací a jídlem dohromady. Osvěžte staré piknikové tradice a vydejte s přáteli na nedalekou louku, kde si pochutnáte na domácích dobrotách. Víte, co všechno budete potřebovat?

Pikniková taška nebo koš

Pakliže nechcete věci nosit z auta nebo dokonce z domu na několik etap, rozhodně se neobejdete bez praktické a k pikniku uzpůsobené tašce nebo koši. Pikniková taška je často velmi podobná klasické cestovní tašce, oproti tomu piknikový koš má jisté kouzlo minulosti, který umocňuje jeho slaměný zevnějšek a látkové vypodložení uvnitř. Piknikový koš, kam umístíte nejenom jídlo, ale také venkovní nádobí, láhev vína či skleničky koupíte na e-shopu NORDSTROM.COM za 2 045 korun.

Autor: NORDSTROM.COMAutor: NORDSTROM.COM

Z čeho pít?

Možností, z čeho usrkávat lahodnou domácí limonádu, citronádu nebo cokoliv jiného je samozřejmě nespočet. Můžete si vzít z domu skleničky, u kterých však hrozí riziko, že je již nepřinesete v celku. Dále je zde klasická varianta plastových kelímků, jež připomínají událost na festivalu anebo buďte stylový se vším všudy a obstarejte si tyto praktické uzavíratelné sklenice, ze kterých vám bude chutnat o to více. Sadu čtyř pestrých sklůenic koupíte na e-shopu THEHUT.COM za 610 korun.

Autor: THEHUT.COMAutor: THEHUT.COM

Udržte kávu v teple

Na co byste možná zapomněli je fakt, že vám spousta věcí může vystydnout nebo naopak zteplat. Není proto příliš moudré chystat pokrmy, jež by měli zůstat horké, ale také mějte na paměti, že vám káva vychladne. Pro všechny případy ji proto připravte s sebou do thermo hrnku, kde zůstane dlouho horká a vám tak dezert bude chutnat o poznání více. Tento model koupíte opět na e-shopu THEHUT.COM za 430 korun.

Autor: THEHUT.COMAutor: THEHUT.COM

A co na zub?

Jakmile budete mít piknik domluvený, začnete si automaticky lámat hlavu s jeho provedením, respektivě s podáváním jídel. Jistě s sebou nepotáhnete kachnu, zelí a knedlíky a rovněž není dobrou volbou ani šlehačkový dort. Taková jídla by zkrátka vystydla, zkazila se, nepřežila transport a podobně. Z pikniku by poté byla jedna veliká katastrofa. Vsaďte proto na jednoduché předkrmy, které může každý ochutnávat a ,,uzobávat" dle libosti. Na talířích by proto mihly být například mini sendviče, mini burgery, míchané zeleninové a ovocné saláty, šneci z listového těsta, sýry s ořechy a hroznovým vínem, pečivo na menší kousky, paštika, uzeniny a podobně. Co se dezertů týče, volte například francouzské makronky, které leccos vydrží a navíc skvěle chutnají.

Autor: LUNABAZAAR.COMAutor: LUNABAZAAR.COM

Článek Piknikový speciál aneb co s sebou? byl publikován 16. srpna 2015 v 15.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...