Jak se zbavit zápachu z domácích zvířat?

Tagy:  zvířata, zápach ze zvířat, domácnost, byt, dům, lapač, pach, dezinfekce, úklid, hygiena

Sponzorované odkazy:

Jak se zbavit zápachu z domácích zvířat?

Vlastnit domácího mazlíčka je snem spousty lidí, především pak dětí, kvůli kterým si většina rodina pustí kočku nebo psa přes práh. Zvířátka jsou milá, mazlivá a dokáží člověku vyčarovat úsměv na rtech i ve chvílích, kdy mu není zrovna do zpěvu. Nicméně i tato radost má svá úskalí, a to konkrétně zápach. Ten je pro zvířata samozřejmě přirozený, nicméně není nic nepříjemnějšího, než když návštěvu uvítáte pachem zvířectva. Jak se tohoto nešvaru doma zbavit?

Hygiena je základ

Co nesmíte nikdy podceňovat, je samozřejmě pravidelný úklid, který se musí stát samozřejmostí, nikoli sváteční událostí. Možná nemáte příliš času a uklízení celého domu vám zabere hodiny, avšak jakmile si pořídíte domácí mazlíčky, musíte ze svého drahocenného času kousek obětovat a bohužel jej věnovat právě úklidu. Každou loužičku ihned setřete a pokud máte kočku, králíka, potkana nebo morče, nezapomeňte pravidelně vyměňovat podestýlky a čistit klece. Tito malí tvorečkové dokáží často vyrobit daleko více zápachu, než například dospělá doga. Pakliže si zvíře přálo vaše dítko, nebojte se jej do úklidu zapojit. Naučíte ho tak zodpovědnosti a příště si touhu po morčeti možná rozmyslí.

Autor: LuAnn Snawder PhotograAutor: LuAnn Snawder Photogra

Jaké přípravky zvolit?

Nabízí se samozřejmě otázka, čím domácnost čistit a také dezinfikovat, abyste zápach ze zvířat nevyměnili za onen nepříjemný nemocniční odér, který je snad ještě horší. Myslet musíte také na to, že některé přípravky obsahují spousty chemikálií, jež by vašim čtyřnohým mazlíčkům mohly značně uškodit. Vyberte si proto zlatou střední cestu nebo vsaďte na stoprocentní přírody a přípravky si připravte doma sami. Kvalitním výrobkem, který zatočí s veškerou nečistotou je například Bacilex nebo Ivasan, které koupíte jak v supermarketech, tak v drogeriích nebo v domácích potřebách. Přírodní variantou za pár korun je pak substance vody, jedlé sody a octa. Tato kombinace odstraní nejenom fleky, mastnotu, ale také nepříjemný zápach.

Zápach je třeba pohltit

První, co vás napadlo, abyste se efektivně a rychle zbavili zápachu, byla pravděpodobně koupě některého ze známých osvěžovačů vzduchu, které by měly odbourat naprosto všechny pachy. Takové výrobky jsou vhodné na lehké osvěžení, nikoli však na trvalý zápach, který čpí a je štiplavý. Zápach z domácích zvířátek je třeba pohltit, nikoli přebít jinou vůní. Pořiďte si proto účinný pohlcovač, jež si se vším poradí během několika minut. Skvělou volbou je například ověřený Laparen nebo produkty od značky Dedra, které můžete sehnat v katalogu společnosti. Lapače zápachu jsou nezávadné, proto nebudou přitěžovat ani vám, ani vašim domácím miláčkům.

Článek Jak se zbavit zápachu z domácích zvířat? byl publikován 14. června 2015 v 19.00 v rubrice Byt a Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...