Rodinná idylka v obývacím pokoji

Tagy:  sedací souprava, sedačka, obývací pokoj, nábytek, bible, puzzle

Rodinná idylka v obývacím pokoji

Dominantou každého obývacího pokoje tvoří sedací souprava. Jedná se o místnost, ve které se v průběhu dne vyskytujeme poměrně často. Je tedy velice důležité, jakou sedačku vyberete – praktickou, pohodlnou a moderní.

Maximální pohodlí

Pohodlné sedací soupravy jsou k dostání v různých velikostech a jejich výběr ve skutečnosti zas tak snadný není. Nejen že hraje hlavní roli rozměr obývacího pokoje, ovšem i počet lidí v domácnosti. Netřeba dodávat, že příliš masivní a velká nebo naopak malá sedačka nebude natolik praktická a do místnosti mnohdy ani nezapadne. V případě, že váš obývací pokoj nedisponuje velkým prostorem, tyto problémy snadno vyřešíte nákupem rohové sedací soupravy.
Sedačky se dají využít k mnoha činnostem. Možná je tato věta trochu zavádějící, mám tím na mysli samozřejmě odpočinek, sezení ba dokonce příležitostné přespání. Nezáleží tedy pouze a jejich velikosti, ale také na jejich výšce a typu čalounění.
Obecně platí, že čím nižší a měkčí čalounění vyberete, tím lépe se vám na sedací soupravě bude odpočívat. Na sezení jsou lepší vyšší sedačky s tvrdším čalouněním, které ocení i starší lidé s horším pohybem.

Kožená sedací souprava, Cena sestavy 3+2+1 1476.75 €, k zakoupení na naejlepsinabytok.skKožená sedací souprava, Cena sestavy 3+2+1 1476.75 €, k zakoupení na naejlepsinabytok.sk

Rodinné sešlosti

V obývacím pokoji dochází k celé řadě rodinných oslav a sešlostí. Je tedy více než důležité vybrat správný sedací nábytek. Jen si představte, kolik hodin zabere poskládat puzzle z 5000 dílků. K tomu je zapotřebí prostor a pohodlné sezení, ze kterého vás nebudou bolet záda. Na zemi je skládání puzzle trošku nepohodlné, musíte u toho klečet, hrbit se apod. Na jídelním stole vám puzzle po chvíli začne překážet, potřebujete stůl využít k podávání chodu. Nejlepším místem je tedy obývací pokoj, kde takto velké puzzle můžete skládat i několik dní.

Luční chata, cena 39.99 €, dostupné na i-puzzle.skLuční chata, cena 39.99 €, dostupné na i-puzzle.sk

Sedací souprava v hotelu

Pohodlná sedací souprava by měla být i v moderním hotelu pro rodiny a páry. Proč? Většina zahraničních turistů je zvyklá číst si příběhy z Bible, proto je tato kniha na každém pokoji. Zákazníkovi by proto měl být dopřán luxus a pohodlí při čtení z Bible a to je z postele téměř nemožné. Možná mi dáte za pravdu, že čtení jakékoliv knihy v posteli je otázkou pár minut, kdy se nám únavou zavřou oči, a usneme.
Při koupi sedací soupravy je dobré se neunáhlit, ale vybírat s ohledem na prostor, účel použití a styl. Podle toho je pak výběr lehce zúžen na vhodný typ – rozkládací, s úložným prostorem, s opěrkami, područkami nebo jinými doplňky. Na hotelích je navíc důležité vybrat takový typ sedačky, který bude z odolného materiálu a bude mít snadnou údržbu. Myslete na to, že sedací souprava se nepořizuje na rok nebo dva.

Článek Rodinná idylka v obývacím pokoji byl publikován 19. dubna 2015 v 20.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...