4 tipy jak připravit večeři pro dva

Tagy:  večeře pro dva, stolování, prostírání, etiketa, nádobí, jídlo, kuchyně

Sponzorované odkazy:

4 tipy jak připravit večeři pro dva

Partneři by měli čas od času svoji lásku utužovat a stále si dokazovat, že jim na sobě záleží. V dnešní době má ale většina lidí náročné zaměstnání a spoustu aktivit, proto času na společně strávené chvíle, mnoho nezbývá. Abyste se s partnerem nezačali odcizovat, uspořádejte si čas od času domácí romantickou večeři, při které budete spolu a navíc si výborně pochutnáte. Taková večeře by rozhodně neměla být jen tak něco obyčejného, nechte se inspirovat tipy, jak prostřít a společné večery pak můžete opakovat častěji.

Nezapomeňte na ubrus

Trendem posledních let se stala naprostá absence zbytečností a především textilií, které na sebe akorát nabalují prach a špínu. Nutno podotknout, že je tento trend jedním z těch praktičtějších a lidé si jej rozhodně oblíbili. Pokud ani vy již na jídelním stole nemáte ubrus, který by děti hned ušpinily, pak si ale pro výjimečné příležitosti alespoň jeden obstarejte. Chcete-li uspořádat romantickou nebo luxusnější večeři pro dva, červený ubrus nebo bílá klasika celé události dodá na exkluzivitě. Například tento model pořídíte na e-shopu CRATEANDBARREL za 1 155 korun.

Autor: CRATEANDBARRELAutor: CRATEANDBARREL

Držte se etikety

Etiketa je složkou stolování, kterou dnes většina lidí neřeší. Naučili jsme se snídat za pochodu, obědvat ve fast foodech a svačit ve stoje. Není tedy divu, že je slovo etiketa pro mnohé prakticky cizí. Pokud ale plánujete nevšední a výjimečnou večeři, měli byste se ji alespoň částečně řídit, a to i za předpokladu, že se jedná o vašeho dlouholetého partnera, kterého velmi dobře znáte. Nemusíte nutně sedět s narovnanými zády a s rukami podél těla, nicméně chybět by vám neměla základní sada příborů, včetně dezertních vidliček.

Autor: BARNEYSAutor: BARNEYS

Oprašte babiččin porcelán

Výjimečná večeře si rozhodně zaslouží i výjimečný servis. Pokud máte děti, pak pravděpodobně dennodenně používáte klasické nádobí z Ikea, u kterého vás rozbité ucho a poškrábané okraji, nikterak netrápí. Vy a váš partner jste ale během stolování pravděpodobně opatrnější, proto se nebojte oprášit i babiččin porcelánový servis, ze kterého vám dobrotu budou jistě chutnat více. A pokud žádný nemáte, obstarejte si ho například na e-shopu WEDGWOOD.

Autor: CRATEANDBARRELAutor: CRATEANDBARREL

A co takhle dezert?

Když se řekne výjimečná večeře, rozhodně byste si měli představit víc, než jen kus masa a brambory. Už jenom proto, abyste spolu u stolu strávili více toho času a mohli si delší dobu povídat, měla by večeře obsahovat minimálně 3 chody, a to předkrm, hlavní chod a samozřejmě také dezert. Pokud umíte dobře péct, máte vyhráno a můžete přepravit domácí moučník, což muži jistě ocení. Pakliže to nesvedete, objednejte jeho oblíbený zákusek a samozřejmě jej podávejte na pěkném nádobí a s dezertní vidličkou.

Autor: RAISSA NGAutor: RAISSA NG

Článek 4 tipy jak připravit večeři pro dva byl publikován 24. února 2015 v 12.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...