Červená v interiéru jako barva roku

Tagy:  barvy, odstíny, bydlení, interiér, nábytek, trendy, moderní bydlení, byt, dům, design

Sponzorované odkazy:

Červená v interiéru jako barva roku

Interiéry samozřejmě podléhají módním trendům a co je moderní dnes, rozhodně nemusí být aktuální také zítra. Zkrátka a dobře, pokud se chcete ve svém bydlení cítit dobře a mít i po několika letech stále pocit, že máte moderní zařízení, musíte si celou akci dobře rozmyslet. Samozřejmě nikdy nic nezkazíte klasickým skandinávským stylem, který je jednoduchý, čistý a nenásilný, nicméně na spoustu lidí působí opravdu studeným a tím pádem i neosobním dojmem. Chcete mít v bytě nebo domě nějaké ty barvy, které vypovídají o rodinné pohodě a zároveň splňují všechna trendy kritéria? Pak vsaďte na červenou, která v celkovém hodnocení, o nejlepší barvu roku, jednoznačně zvítězila.

Červená a jiné barvy

Možná si říkáte, že je červená natolik osobitou barvou, že vedle sebe již nesnese jiné odstíny a proto by měla vynikat v čistě bílém interiéru. V takovém případě jsou pak ale červené prvky extrémně výrazné a mohou být naopak příliš extravagantní a násilné. Pokud chcete sytost červené trochu utlumit a dodat ji přirozenost, nebojte se ji kombinovat s jinými barvami, například s těmi pastelovými, se kterými si, kupodivu, skvěle rozumí. Například červenou sedací soupravu ozvláštněte modrými polštářky, nezapomeňte na blankytně modrou lampu a vsaďte i na oranžové hodiny.

Autor: LISAJEAN1957Autor: LISAJEAN1957

Doplňky dělají byt

Síla dokonale zařízeného interiéru tkví také ve správně zvolených doplňcích, které na první pohled nejsou tak okaté, nicméně kdyby v pokoji nebyly, rázem by po nich zbylo prázdné místo. Například stylovou kuchyni v bílé barvě doplňte o červené spotřebiče, které spolu s kontrastní barvou budou vypadat naprosto famózně. Pořiďte si tak červený kávovar, červenou varnou konvici, veškeré hrnce a pánve a nezapomeňte také na oblíbený vaflovač, který milují především menší děti. Pakliže se do červených spotřebičů pustíte, myslete na to, aby měly stejný odstín.

Autor: THEHUTAutor: THEHUT

Červená jako ústřední prvek

Pod pojmem červený interiér si pravděpodobně představíte barevné zdi, červenou pohovku, kuchyňskou linku, ideálně i barové židle a spoustu dalších drobností a vymožeností. Pakliže byste ale všechen nábytek i vybavení pořídili právě v této barvě, rázem by se proměnila v něco velmi otravného a o trendy interiéru by již nemohla být řeč. Kouzlo červené barvy tkví právě v tom, že ji v bytě nebo domě dokážete vhodně a vkusně kombinovat. Pořiďte si například jednoduchou šedou či černou pohovku, nenápadné vybavení, které doplňte o extravagantní červený konferenční stolek. Rázem získáte ukázkový byt jako z designové brožurky.

Autor: LISAJEAN1957Autor: LISAJEAN1957

Červená v mnoha odstínech

Stejně tak, jako většina barev, má i červená několik atraktivních odstínů, které je dobré od sebe odlišovat. Zatímco nachová barva, s nádechem do vínova, je spíše luxusní záležitostí, která rozhodně nesedne každému, s křiklavou rudou zase musíte opravdu opatrně pracovat. Ohromným trendem posledních let je malinová, které má lehký nádech do růžova, čímž působí jemně a romanticky. Nebojte se pořídit sedací soupravu, obraz nebo třeba rovnou komodu právě v malinovém odstínu. Váš interiér pak bude jistě velmi originální.

Autor: NYRVELLIAutor: NYRVELLI

Článek Červená v interiéru jako barva roku byl publikován 13. února 2015 v 12.00 v rubrice Byt a Dům. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...