Vybíráme kvalitní sedací soupravu

Tagy:  sedací souprava, sedačka, obývací pokoj, obývák, obrazy, dekorace, nábytek, nábytkové rolety

Vybíráme kvalitní sedací soupravu

Dalo by se říct, že sedací soupravy jsou dominantou obývacího pokoje. Tato místnost je asi nejnavštěvovanější z celého bytu či domu. Trávíme v ní hodně času, proto bychom se měli zaměřit na výběru sedačky. Pojďme vybrat praktickou, pohodlnou a moderní sedací soupravu.

Velikost sedací soupravy

Vybrat správnou sedací soupravu není zas až tak jednoduché, i když se to na první pohled může zdát snadné. Důležitou roli při výběru sedačky hrají rozměry obývacího pokoje a také počet lidí v domácnosti. Zajisté nemusím dodávat, že příliš malá sedačka nebo naopak velká, nebude praktická a mnohdy do místnosti ani nezapadne. V případě, že máte menší prostory, doporučuji tento „problém“ vyřešit nákupem rohové sedací soupravy nebo krásnou rozkládací soupravou, která mnohdy mívá i úložný prostor.

Potahy

Při výběru sedací soupravy je dobré, zaměřit se na materiál potahů. Pokud hledáte eleganci, kožené sedací soupravy jsou nejlepší a navíc, co se týče údržby, neocenitelné. To samé se dá říci o ekokůži (syntetická náhražka pravé kůže). V současné době vévodí také semiš, mikrovlákno a mikroplyš, které se dají vyrobit i s úpravou proti zašpinění.

Design sedačky

Pokud už máte jasno, jak velkou sedací soupravu pořídíte a jaký materiál by vám nejvíce vyhovoval, zaměřte se na design a barvu. V tomto bodě vám zas tolik radit nemohu, neboť každý jedinec má jiný vkus a jinak zařízený obývák. Co se týká estetického cítění, nezapomínejte, že sedací souprava by měla ladit s celkovým stylem obýváku. Snažte se sladit např. i s obrazy, které jsou nezbytnou součástí dekorace domu. Ve světlejších místnostech jsou bezkonkurenčně nejlepší světlé barvy soupravy a v tmavších zase barvy tmavé. Samozřejmě to není pravidlo a lze si pohrát i s barevným kontrastem.

Stylový obývací pokoj

Do obývacího pokoje patří i moderní nábytek. V poslední době má zelenou jednoduchost. Doporučuji vám pořídit si skříňky opatřeny nábytkovými rolety. Vybírat můžete např. z fpinterier.sk, kde najdete kvalitní nábytkové kování, moderní, estetické a stylové rolety v různých barvách a provedeních.
Pokud zkrátka chcete, aby váš obývací pokoj působil krásně a hlavně byl pro vás praktický a útulný zároveň, prohlédněte si nabídku sedacích souprav, kterou si můžete pořídit za příznivou cenu.
Sedací souprava je srdcem obývacího pokoje, část nábytku ve vašem bytě, která je denně využívána pro relaxaci a chvíle strávené s rodinou a vašimi blízkými. Nepodceňujte výběr!

Článek Vybíráme kvalitní sedací soupravu byl publikován 26. ledna 2015 v 15.30 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...