Harmonický domov – záleží na volbě a rozmístění spotřebičů

Tagy:  bydlení, rušivé elementy, televize, lednice, rádio, ložnice, dětský pokoj

Sponzorované odkazy:

Harmonický domov – záleží na volbě a rozmístění spotřebičů

Každý se chce ve svém vlastním obydlí cítit nejlépe a maximálně příjemně. Fakt, že si pořídíte prostornou sedací soupravu, plazmovou televizi a překrásnou kuchyňskou linky, však ještě zdaleka není zárukou spokojenosti. Někdy se v bytě nebo domě můžete cítit nepříjemně, aniž byste znali přesný důvod. ten totiž může být poměrně dobře skrytý a trápit vás několik let. pakliže máte doma špatně a nevhodně rozmístěné spotřebiče, můžete se potýkat s nespokojeností, ač je vaše střešní apartmá luxusní a přepychové.

Lednice v malém bytě

Problémem malých bytů a především garsoniér je fakt, že je v nich jednoduše ,,všechno slyšet". Od vrzající podlahy až po mikrovlnnou troubu. To by ovšem ještě nebyl takový problém, nicméně co vás může opravdu potrápit, je lednice a mrazák. Její neustálý cyklus chlazení a mražení je poměrně hlučný a pakliže spíše v místnosti, kde máte také kuchyni a všechno kuchyňské spotřebiče, může být váš spánek, co noc, narušen. Pořiďte si proto menší lednici se zabudováním anebo investujte do tichých spotřebičů, díky kterým se kvalitně vyspíte.

Autor: Julian TysoeAutor: Julian Tysoe

Televizor v ložnici

Čím dál více rodin a párů si pořizuje televizor nejenom do obývacích pokojů, ale také do dalších místností v bytě nebo domě. Televize v kuchyni vám může být vhodný společníkem při přípravě pokrmů, nicméně kam se televizor opravdu nehodí, je ložnice. Ta by měla být místem odpočinku a klidného spaní, který může televize značně narušovat a obzvláště pak v případě, je-li zapnutá i ve chvíli, kdy již chcete spát. Televize mimo jiné produkuje po celou dobu svého zapojení v zásuvce vlny, které mají negativní vliv na nervovou soustavu a kvalitu spánku. Pokud se tedy neobejdete bez tohoto přístroje, nechte jej pouze ve společenských místnostech.

Rádio v dětském pokoji

Rádio je rozhodně skvělým společníkem, o tom není sporu a skvěle prospívá i menším dětem, které se při poslouchání nejrůznějších pohádek zdokonalují v mluvení, zlepšují si paměť a celkově stimulují své mozkové buňky. Ovšem stejně tak, jako může být rádio pro mozek příhodné, může jej také značně narušovat a to především právě u menších děti. Ptáte se, jak je to vůbec možné? Odpověď je poměrně jednoduchá. Přístroj totiž vysílá rádiové vlny, které se napojují na centrální nervovou soustavu, která by však v noci měla být v klidu. Pokud má vaše ratolest v pokojíčku rádio, které není vypojené ze zásuvky, rovněž dochází k narušování klidného spánku a k ovlivňování mozku. Pokud si vaše dítě zvyklo usínat při poslechu hudby nebo oblíbených pohádek, dbejte na to, abyste po jeho usnutí rádio vždy řádně vypnuli a také vypojili z elektřiny.

Článek Harmonický domov – záleží na volbě a rozmístění spotřebičů byl publikován 24. listopadu 2014 v 12.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...