Koupelna aneb 5 novinek, co potěší

Tagy:  tipy, bydlení, interiér, místnost, pokoj, byt, dům

Sponzorované odkazy:

Koupelna aneb 5 novinek, co potěší

Máte pocit, že je vaše koupelna už tak trochu zastaralá a potřebovala by oživit? Pak se nechte inspirovat aktuálními podzimními trendy, které myslí i na design a interiér právě této místnosti. Koupelna je oázou relaxace, kde byste se měli cítit vždy dobře. Vyhoďte proto starý nábytek, zaprášené dekorace a dejte ji novou tvář.

Dřevo jako nestárnoucí klasika

V posledních letech i do Čech zavítal trend ze zahraničí v podobě nepřírodních materiálů. V domácnostech se tak ve větší míře začal objevovat plast, kov a také sklo. Tyto prvky jsou na místě v případě, není jich příliš a pokoj pak nepůsobí sterilním dojmem. Pokud ale chcete v koupelně zachovat teplo, vsaďte vždy na nestárnoucí klasiku – dřevo. Dřevěný nábytek je nadčasový, neuvěřitelně prakticky a navíc trvanlivý. Taková kvalitní masivní skříň či stolička vám vydrží roky, ba dokonce desítky let a stále budete moci hovořit o moderním designu. Nakupujte například u značky POTTERY BARN, která se na práci s kvalitním kusem dřeva přímo specializuje.

Autor: POTTERYBARNAutor: POTTERYBARNAutor: POTTERYBARNAutor: POTTERYBARN

Umývadlo s novou tváří

Veškerý koupelnový sortiment jako je vana, sprchový kout nebo umývadlo, jsou obvykle s typickém bílém provedení. Proč byste ale nezkusili něco nového, co místnost pozvedne na vyšší úroveň a koupelně dodá punc luxusu? Nebojte se otočit o 180 stupňů a zaměřte se na černou barvu. Jednoduchý tvar, oblé linie, matný povrch a dřevo jsou skvělou kombinací, díky které se snadno vymaníte z šedého průměru.

Autor: LAMPSPLUSAutor: LAMPSPLUS

Broskvové mámení

Věčnou otázkou samozřejmě zůstává, v jakých tónech koupelnu vlastně zařídit. Vzhledem k tomu, že se jedná o oddělenou místnost, její styl nemusí například s obývacím pokojem, jídelnou a kuchyní dokonale ladit, nicméně její vzhled by vám měl být blízký. Snažte se vyvarovat příliš kýčovitým barevným kombinacím, neboť se jedná o menší místnost, kterou by výrazné barvy opticky ještě zmenšily. Ba naopak se zaměřte na vzdušnost a prostor, který vám poskytne například broskvový odstín. Ten je jemný a přitom hřejivý, v koupelně vám tak nebude zima, jako kdybyste volili jednoduchou bílou.

Autor: DITZGLITZAutor: DITZGLITZ

S barvami je třeba šetřit

A pakliže si nemůžete pomoci a přeci byste i v koupelně nějakou tu sytější barvu uvítali, volte ji s rozumem a opravdu jen střídmě. Vedle kvalitního nábytku si tak obstarejte například barevnější podložky, rohože nebo třeba ručníky, které lze dle potřeby obměňovat.

Autor: WAYFAIRAutor: WAYFAIR

Chytrý pomocník

Paravanům ještě zdaleka neodzvonilo a pokud není vaše koupelna zrovna miniaturní, rozhodně si jej pořiďte. Namísto klasické převlékací varianty však volte ten praktičtější příčkami, na které můžete dle libosti umístit květiny, poličky, ale také ručníky a další nezbytnosti, které jinak v koupelně nemáte kam odložit.

Autor: PINTERESTAutor: PINTEREST

Článek Koupelna aneb 5 novinek, co potěší byl publikován 5. října 2014 v 12.00 v rubrice Byt a Dům. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...