Největší chyby českých obýváků - jak je to u vás?

Tagy:  byt, dům, nábytek, interiér, obývací pokoj, sedací souprava, kuchyně, osvětlení

Sponzorované odkazy:

Největší chyby českých obýváků - jak je to u vás?

Stejně jako spousta lidí chybuje v módě či kosmetice a kupuje si nepříliš dobře padnoucí věci a krémy, které jsou naprosto nevhodné právě pro typ jejich pleti, i interiéry bytů a domů mají své ,,mouchy". Ty lze ale celkem snadno a rychle napravit a získat tak bydlení snů. Podívejte se, zda ve svém obývacím pokoji neděláte stejně chyby, jako většina Čechů.

Umístění sedací soupravy

Sedací souprava je základem každého obývacího pokoje. Bez ní by se totiž nejednalo o klasický obývák, ale o jakoukoliv obyčejnou místnost. Pohovka vám umožní relaxovat, číst si oblíbený román nebo sledovat televizní noviny. Nabízí se ale otázka, zda je nemáte umístěnou špatně a jestli by se vaší místnosti nevedlo lépe, kdybyste si zahráli na stěhováky. Sedací souprava by se nikdy neměla nacházet vprostřed pokoje či v jakémkoliv otevřeném prostoru. Vždy je dobré mít za zády okno nebo zeď a před sebou rozhled. Jednak ušetříte spoustu místa a také se budete podvědomě cítit bezpečněji.

Když už se budete zaměřovat na sedací soupravu, podívejte se, jak jsou na tom opěradla. Ta by neměla být příliš vysoká, neboť vám brání v rozhledu a navíc umožňují nepohodlné opírání, které příliš neprospívá krční páteři.

Autor: mirage-floorsAutor: mirage-floors

Kuchyně na úkor obývacího pokoje

Další ohromnou chybou českých domácnosti je plánování kuchyně na úkor obývacího pokoje. Většina žen chce vlastnit prostornou jídelnu a ještě větší kuchyňskou linku, kde se pořádně ,,vyřádí". Už si ale neuvědomují, že se rodina, důsledkem nedostatku prostou, bude muset uskromnit v obytné části a obstarat si menší sedací soupravu, drobnější televizi a celkově si zajistit nepohodlí, namísto komfortu. Myslete vždy na to, že obývací pokoj by měl být důležitější, protože zatímco na malý gauč se vy, partner a děti nevměstnáte, v menší kuchyni vždy dokážete uvařit.

Malý pokoj? Omyl!

Žijete v domnění, že je vaše ložnice malinká a dětský pokoj prakticky miniaturní? Možná tomu tak ve skutečnosti vůbec není, vy si pouze potrpíte na nesmyslně vysoký a objemný nábytek. Češi se bohužel ještě stále nenaučili pracovat se zabudovanými skříněmi a praktickými úložnými prostory, které šetří i metry místa. Zbavte se monstrózních skříní, komod, ohromné postele a polic a raději zainvestujte do zabudovaného nábytku, který je prakticky neviditelný.

Světla tmavá nebo příliš ostrá

Pak je zde také osvětlení, které většina lidí bere na lehkou váhu, ale pravdou je, že jsou světla v bytě velmi důležitá. Kromě faktu, že jednoduše osvětlí každý pokoj, mohou jej opticky zmenšit nebo také zvětšit. Příliš tlumená světla vytvářejí stíny, díky kterým je místnost přirozeně menší, extrémně ostrá světla zase ubírají na oblých okrajích a rovněž pokoj nepřiměřeně ohraničují. Volte proto zlatou střední cestu v podobě přirozeného denního osvětlení bez efektů a podtónů.

Autor: mirage-floorsAutor: mirage-floors

Článek Největší chyby českých obýváků - jak je to u vás? byl publikován 25. září 2014 v 12.00 v rubrice Byt a Dům. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...