Zařizujeme obývací pokoj aneb televizní a konferenční stolky

Tagy:  nábytek, stůl, stolek, konferenční stolek, televizní stolek, obývák, obývací pokoj

Sponzorované odkazy:

Zařizujeme obývací pokoj aneb televizní a konferenční stolky

Obývací pokoj je nejnavštěvovanější místnost v bytě či domu. Hlavní dominantu tvoří samozřejmě sedací souprava a hezký konferenční stolek. Aby v místnosti vypadal dobře a navíc byl také praktický, je důležité jeho výběr v žádném případě nepodceňovat. Jak vybrat konferenční či televizní stolek se dozvíte v následujícím článku.

Sedací souprava

Možná si říkáte, že zařídit obývací pokoj je jednoduché a vlastně to nic není. Vždyť v každém specializovaném obchodu máte možnost vybírat z celé řady stolků. Ovšem často se stane, že když se stolek postaví k sedací soupravě, zjistíte, že je moc nízký, vysoký, malý či tvarově nevyhovující. Pamatujte si, že konferenční stolek je lepší vybrat až po důkladném zhodnocení celé místnosti a tvaru nábytku.
Než půjdete stolek vybrat, změřte si místnost, nafoťte a využijte vaše záznamy při nákupu. Uvidíte, že se vám pak výběr zúží a soustředí pouze na omezené typy.

Konferenční stolek

Na trhu existuje nepřeberné množství konferenčních stolků. Liší se nejen materiálem, ale také velikostí, tvarem a cenou. Mezi nejoblíbenější stolky patří ty, které jsou z přírodního materiálu – ze dřeva, případně z dřevotřískových materiálů. Jestliže v obývacím pokoji již máte nábytek, dejte si pozor, aby vám typ dřeva ladil. Toužíte-li po eleganci a celkovém provzdušnění prostoru, je vhodná kombinace s vrchní skleněnou deskou. Jedinou nevýhodou takovýchto konferenčních či televizních stolků je časté čištění a omývání. Je na nich vidět nejen prach, ale také případné otisky. Do obýváku si můžete pořídit i luxusní celoskleněné stolky. Rodinám s malými dětmi tento typ nábytku opravdu nedoporučuji.

autor: Sokoreny4autor: Sokoreny4

Plastové stolky

V poslední době jsou trendem plastové televizní stolky a to samé platí o konferenčních stolcích. Vybrat si můžete v klasických jednoduchých barvách, ale i v pestrobarevných variantách. Tento druh nábytku je velice oblíbený zejména u mladší generace.

Klasika nebo výstřednost

Patříte mezi ty, kteří preferují spíše klasické tvary, nebo dáváte přednost atypickému řešení? Při výběru dbejte nejen na materiál, ale také promyslete jeho tvar. Mezi ty nejprodávanější a nejběžnější stolky patří oválné a hranaté. Mnozí z nás mají rádi extravagantní a atypické kousky nábytku, které veškerou pozornost strhávají na sebe. Většinou u těchto stolků platí pouze estetická hodnota, ale z praktického hlediska bývají většinou nepoužitelné nebo nekomfortní.

autor: Matt @ PEKautor: Matt @ PEK

Článek Zařizujeme obývací pokoj aneb televizní a konferenční stolky byl publikován 28. července 2014 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...