Interiér, kde vládne žlutá

Tagy:  interiér, žlutá barva, bydlení, byt, dm, nábytek, doplňky, dekorace

Sponzorované odkazy:

Interiér, kde vládne žlutá

Žlutá není v interiéru barvou zrovna nejtypičtější. V českých domácnostech se objevuje zřídka kdy a to z důvodu zdrženlivosti a konzervativnosti, která je Čechům vlastní. Vydáte-li se ale kousek na západ, rázem v bytech a domech objevíte barvy výrazné, křiklavé a extravagantní, které možná křičí svou sytostí, ale světe div se, vypadají senzačně!

Žluté posezení

Fakt, že se při zařizování bydlení většina lidí soustředí na neutrální tóny, podněcuje také nabídka, která se nese přesně v tomto duchu. Nábytkářské firmy a obchodní domy trh přehlcují béžovou, šedou a černou, po které pak automaticky sáhnete i vy. Nebojte se vystoupit z davu a pořiďte si žlutou sedací soupravu, která se dokonale hodí jak k dřevu, tak ke kovu a dobře si rozumí také s retro nábytkem. Tento kousek na vás čeká v prodejnách Finnishdesign shop za 13 999 korun.

Autor: finnishdesignshopAutor: finnishdesignshopAutor: polyvoreAutor: polyvore

Drobné potěšení

I drobnost a relativně nenápadný doplněk, dovede s interiérem dělat divy. Pokud nechcete investovat do rekonstrukce nebo pořizovat zbrusu nový nábytek, zaměřte se na detaily, jež byt osvěží a dodají mu barvy. Skvělým řešením jsou například nápadité polštářky, které můžete umístit jak na sedací soupravu, tak třeba na polici nebo do knihovny. Podívejte se do katalogu CB2, kde nakoupíte od 788 korun.

Autor: cb2Autor: cb2Autor: modclothAutor: modcloth

Doplněk za pár korun

Bytové doplňky jsou obvykle velmi drahé a často platíte pouze za značku, nikoli za provedení nebo dokonce nápad. Buďte kreativní a navíc ušetřete tisíce. Vyrobte si vlastní bytové dekorace, které jsou veselé a mají osobitý charakter. Na barevný papír namalujte, napište nebo nalepte něco, co je vám blízké a obrázek zarámujte do obyčejného rámu, který pořídíte například v IKEA za 79 korun. Voilá, stylový kousek je na světě a vaše peněženka stále plná.

Autor: potterybarnAutor: potterybarn

Stylová tapeta

Tapety jsou stále v kurzu, ale zatímco v minulých letech se ,,nosily" ty plastické a halucinogenní, dnes jsou v kurzu spíše přírodní motivy a hřejivé barvy. Ty dodají místnosti na útulnosti a vy se budete cítit skvěle. Máte-li doma světlejší a píše nenápadný nábytek včetně sedací soupravy, obstarejte si žlutou tapetu s romantickými květa, jež je do letních dní ideální. Pořídit ji můžete například u Grahama Browna za 725 korun.

Autor: grahambrownAutor: grahambrown

Odvážná jídelna

Pravdou je, že pořídit si barevnou jídelnu a obzvláště par pestré židle, vyžaduje určitou dávku odvahy a kreativity. Pokud ale máte optimistického ducha a nebojíte se změn, jděte směle do toho! Plastové židle jsou nadčasovou a velmi pohodlnou záležitostí a žlutá barva prokazatelně podněcuje chuť k jídlu, židle v této barvě jsou tak trefou do černého. Kus pořídíte od značky Overstock za 2775 korun.

Autor: overstockAutor: overstock

Článek Interiér, kde vládne žlutá byl publikován 26. července 2014 v 14.00 v rubrice Doplňky a Nábytek. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...