7 pomocníků pro dokonalé stolování

Tagy:  bydlení, jídelna, kuchyně, pomocníci do kuchyně, pokrmy, náčiní, nádobí

Sponzorované odkazy:

7 pomocníků pro dokonalé stolování

U jídelního stolu by se rodina měla setkávat pravidelně, ne pouze o svátcích nebo narozeninách. Společné snídaně, obědy a večeře totiž pomáhají utužovat vztahy, kterým se v dnešní hektické době, nevede příliš dobře. Aby bylo vaše stolování příjemnější, atmosféra uvolněná a vy se cítili skvěle, pořiďte si několik pomocník, kteří vám budou vždy k dispozici.

Dostatek vody pro všechny

U stolu platí nepsané pravidlo, a to takové, že byste neměli vstávat, dokud ostatní nedojedí. To ale lidé často porušují, obvykle v případech, kdy dojte pití nebo chybí slánka. Pořiďte si tuto exkluzivní skleněnou karafu na vodu, která pojme litry tekutin a vy tak budete moci nerušeně stolovat i hodinu.

Autor: waterfordAutor: waterford

Pomoc pro salát

Salát a nějaká ta zelenina by se měla objevit u každého oběda i večeře, neboť potřebné vitamíny je nutné tělu dodávat po celý den. Někdy se ale nandavání salátu může stát bojem na dlouhé minuty, neboť některé listy, jako třeba rukola, jsou poměrně neposlušné. Obstarejte si proto tohoto chytrého nerezového pomocníka, který salát jemně naporcuje a naservíruje bez sebemenší námahy.

Autor: bloomingsdalesAutor: bloomingsdales

Chytrá ochucovadla

Dokonalou vychytávkou pro každý stůl, jsou nádoby s praktickou pumpičkou, díky které můžete olej nebo ocet po pokrmu pravidelně rozprášit, čímž pokryjete všechny suroviny a navíc ušetříte spousty kalorií, které by se vám jinak na talíř dostaly. Používání je natolik jednoduché, že si jej oblíbí i menší děti, které vám tak s přípravou večeře, velmi rády pomohou.

Autor: luisaviaromaAutor: luisaviaroma

Zpátky do minulosti

Jistě si pamatujete doby, kdy vám babičky kladli na srdce, abyste používali prkýnka, která zamezí zničení nábytku. Praktické dřevěné podtácky a podložky se z českých domácností tak trochu vytratili, což je určitě škoda. Pořiďte si tuto praktickou variantu, která vám umožní položit i rozpálený pekáč nebo hrnec doprostřed stolu, kde budou mít vaši hosté jídlo ihned k dispozici.

Autor: nordstromAutor: nordstrom

Pizza jako od Itala

Pizza je oblíbenou pochoutkou, kterou však před podáváním musíte umět úhledně naporcovat. Pokud s těstem desítky minut válčíte pomocí klasického nože, pokrm bude jednak studený a navíc nebude esteticky příliš vzhledný. Proto je zde vychytaná pomůcka, jejíž ostří je nabroušené a mechanismus určen přímo pro krájení těsta. Připravit takto můžete nejenom pizzu, ale také koláč nebo cukroví.

Autor: finnishdesignshopAutor: finnishdesignshop

Moment překvapení

Překvapte své hosty svou originalitou a ukažte jim, jak nápaditý jste hostitel. Obstarejte si vtipné jmenovky a držáky na cedulky, na které napište buď jména přátel a rodiny, která se k vám chystá na večeři nebo jim vymyslete trefné přezdívky, pod kterými se zaručeně všichni poznají. Výhodou jmenovek je také to, že si uděláte vlastní zasedací pořádek, který si nikdo nedovolí narušovat.

Autor: createandbarrelAutor: createandbarrel

Veselé náčiní

Kuchyňského náčiní není nikdy dost a často také zjistíte, že by se vám hodilo i během stolování. Tu si potřebujete zamíchat omáčku, pak zase nabrat maso. Vyzkoušejte tuto barevnou variantu s květinovým motivem, která se uprostřed stolu bude skvěle vyjímat a hosté ji jistě ocení i na místo vázy s živými rostlinkami.

Autor: modclothAutor: modcloth

Článek 7 pomocníků pro dokonalé stolování byl publikován 23. července 2014 v 19.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...