Retro keramické obklady

Tagy:  obklady, dlažba, keramika, retro

Sponzorované odkazy:

Retro keramické obklady

Obklady a zase obklady. Toto téma momentálně doslova hýbe světem. Keramické dlaždice a obklady si v dnešní době můžete vybrat opravdu v různých designech a typech. Moderní technologie se postarají o dokonalé repliky jiných materiálů a vy si tak můžete vyzdobit váš byt např. i v retro stylu.

Digitální tisk

Moderní technologie, právě digitální tisk posunul keramické obklady opravdu mílovými kroky dopředu. Jedná se o nejmodernější technologii designů, které se vyrábějí nejen hladké, ale i jako reliéfní obklady. Tento typ obkladů je moderní nejen u nás v Čechách, ale také např. v Itálii.
Digitálně se dá imitovat nejen dřevo, cement, přírodní kámen, ale také beton. Díky plošnému sítotisku je imitace věrohodná nejen podle zraku, ale i hmatu, neboť plošný sítotisk dovoluje nanášet vrstvy různě odlišných materiálových past a tím vzniknou napodobeniny, které stěží rozpoznáte od pravých.
Keramika je navíc snadno udržovatelná a co se týče ostatních materiálů, nemá konkurenci. Nemusíte mít strach z porézního mramoru, nasákavého cementu nebo složitě udržovatelného betonu či dřeva. Vaše keramické obklady budou vždy snadno čistitelné.

Dokonalost v každém detailu

Moderní technologie výroby dokáže napodobit nejen mramor a další přírodní materiály, ale i např. travertin či módní drásané dřevo, jejichž cena se vyšplhala hodně vysoko a to zejména kvůli velkému podílu ruční práce.
Velice moderně vypadají i obklady ve stylu starého dřeva nebo popraskané glazury, tzv. jemný krakel design.

Retro obklady

Obklady v tomto retro stylu jsou nejen velice moderní ale navíc i mnohem více oblíbené. Využívají se nejen v novostavbách, ale i v rekonstruování starších domů a místností.
Leštěné povrchy, 3D efekty, zvlněné tvary nebo dokonce i podsvícené LED diodami posouvá moderní retro obklady až do jakéhosi artefaktu.
Vybrat si můžete z různých barev. Neutrální odstíny, šedé barvy, ale také výrazné pastelové barvy, tlumené barvy či rudá červená bude na obkladech vypadat doslova famózně.
V případě, že máte rádi lehkou výstřednost, dopřát si můžete i obklady s geometrickým dekorem, zejména v černobílém provedení.

Keramické obklady

Vzhledem k použitému materiálu jsou keramické obklady vhodné nejen na podlahy, ale i na stěny či stropy. Všechny keramické obkladačky a dlaždičky jsou směsí hlíny, písku a dalšího přírodního materiálu. Mají vynikající vlastnosti – tvrdost, pevnost, odolnost proti oděru, snadno hygienicky udržovatelné, nehořlavé a čistitelné. Jediná nevýhoda je jejich křehkost.

Článek Retro keramické obklady byl publikován 22. června 2014 v 11.00 v rubrice Dům, Byt a Doplňky. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...