Interiér v tmavomodrém provedení

Tagy:  tmavomodrá, barvy, odstíny, byt, dům, doplňky, nábytek

Sponzorované odkazy:

Interiér v tmavomodrém provedení

Barevné interiéry nejsou pro každého a je na člověku, zda se rozhodne trochu zaexperimentovat a vsadí na odstíny, nebo zůstane při zemi a byt či dům si raději zařídí ve skandinávském provedení, kde převládá bílá a především dřevo. Pokud vám ale světlé tóny v místnostech ,,nevoní" a raději se obklopujete barvami, odvažte se do tmavě modré, která je v posledních letech neuvěřitelným trendem. Mnozí tvrdí, že právě modrá do interiéru nepatří, neboť působí studeně, přesvědčte se na vlastní oči, že tomu tak opravdu není…

Ve většině českých domácností je stále dokola opakuje dřevo v přírodních odstínech, bílý nábytek a případně kombinace skla o kovu, ovšem málo kdo natolik nápaditý, aby si pořídil barevnější kombinace, které vůbec nemusejí působit kýčovitě. Co říkáte například na tento skvostný konferenční stolek ve středomořském stylu, který se dokonale hodí do jednoduchého obývacího pokoje, do předsíně či dokonce do ložnice. Obdobnou variantu si můžete vyrobit i sami. Postačí vám starší dřevěný stolek a barva dle vlastního výběru.

Autor: flamantshopAutor: flamantshop

Nechcete-li si pořizovat nový nábytek, který by byl příliš nákladný, zaměřte se na změny stěn, které v interiéru dovedou hotové zázraky. Jednou z možností je obraz v tmavých barvách, další variantou je pak stylová tapeta, která může zabrat i celou jednu zeď. Ozdobte ji například stěnu obývacího pokoje za sedací soupravou, díky čemuž ožije jednoduchý nábytek a i obyčejná pohovka se promění v něco elegantního a velmi nápaditého. Nebojte se experimentovat a vsaďte i na geometrické obrazce.

Autor: polyvoreAutor: polyvore

Šedých, černých a bílých pohovek je všude dost a vy jistě sami uznáte, že je na čase tuto nudu trochu oživit. Tak proč ne rovnou tolik trendy barvou, jako je právě královská tmavá modř? Tento odstín nejenom, že není studený, ale jasně dokazuje, že se skvěle hodí do obývacího pokoje a je snadno kombinovatelný takřka se všemi barvami. Nebojte se pořídit si doplňky v kontrastních barvách jako je trendy lososová, oranžová nebo výrazná červená. V kurzu jsou také jarní motivy v podobě květů, dále pak puntíky a také pruhy, takže se nebojte a své kreativní já klidně zapojte na 100 procent.

Autor: clara-bow80Autor: clara-bow80

Tmavomodrá si skvěle rozumí se spoustou odstínů, ovšem zaručeně nejlépe bude vypadat v kombinaci s čiště bílou. Tato symbióza vytvoří příjemnou a exkluzivní souhru výrazného odstínu s jemností a něžností bílé. Pokud máte světlý nábytek, nechtejte si jej a pouze se poohlédněte po tmavomodrých doplňcích, případně sedací soupravě a závěsech.

Článek Interiér v tmavomodrém provedení byl publikován 21. května 2014 v 12.00 v rubrice Nábytek, Dům, Byt a Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...