Jak správně udržovat podlahu?

Tagy:  jak pečovat o podlahu, krytina, plovoucí podlaha, dřevěná podlaha, saponát, sprej

Sponzorované odkazy:

Jak správně udržovat podlahu?

Podlahových krytin dnes existuje široké spektrum a obzvláště při stavbě domu může opravdu náročné, vybrat tu nejlepší. Když už zvolíte ideální materiál a vlastnosti, ještě je před vámi volba barevného odstínu, který je neskutečně důležitý, neboť by měl správně korespondovat s nábytkem a celkovým provedením bytu nebo domu. S výběrem podlahy byste neměli příliš šetřit, neboť se jedná o dlouholetou investici, která se vám mnohonásobně vrátí. Abyste však nelitovali utracených peněz a krytinu nemuseli za nedlouho opět měnit, naučte se o ni správně pečovat, neboť jedině tak zůstane stále krásná a dlouho čistá.

Plovoucí i dřevěné podlahy

Nejčastěji v českých domácnostech můžete spatřit laminátové plovoucí a dřevěné podlahy, které skvěle vypadají, mají dobré odhlučňovací schopnosti a navíc jsou cenově přijatelné. Tento druh podlahové krytiny se skvěle hodí do bytů, rodinných domů, chat, chalup, ale také do veřejných sektorů jako jsou školy, nemocnice a různé organizace. Jak ale o takovou podlahu správně pečovat?

Víte, jak ošetřit podlahu?, autor: supergailVíte, jak ošetřit podlahu?, autor: supergail

laminátovým podlahám rozhodně nesvědčí kontakt s vysavačem, proto na jeho používání zapomeňte. Na co se naopak zaměřte, je klasický mop, který před použitím pořádně vyždímejte, neboť enormní množství by povrch mohlo zvlnit. Následně nezapomeňte použít ochrannou impregnaci, která brání před vysoušením, ale také nečistotám, které by se mohly umístit ve spárách a nadělat spoustu škody.

Jak na skvrny?

Každý, kdo má malé děti asi ví, že stačí vteřina a podlaha je rázem obarvená od fixek, pastelek a nebo voskovek, které z laminátového ani dřevěného povrchu jen tak nesmyjete. Pro tyto a další případy si proto pořiďte speciální odmašťovací saponáty s přídavkem olejů, které šetrně odstraní nečistoty, ale podlahu nepoškodí. Pokud nevíte, na které výrobce se obrátit, investujte do bio produktů, kde je stoprocentně zaručeno, že budou bez obsahu nebezpečných chemikálií.

Udržujte lesk

Čistá podlaha by se měla vždy perfektně lesknout a proto nezapomeňte na finální fázi v podobě ochranného prostředku – ve formě spreje nebo gelu, díky kterému bude krytina déle chráněna proti prachu a její vzhled bude fantastický.

Článek Jak správně udržovat podlahu? byl publikován 28. února 2014 v 00.00 v rubrice Byt a Dům. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...