Povlečení pro krásné sny a pohodlný spánek

Tagy:  povlečení, ložní prádlo, peřina, polštář, prostěradlo, spánek, postel, relax, luxusní ložní prádlo, bavlna, froté, flanel, satén

Povlečení pro krásné sny a pohodlný spánek

Při výběru ložního prádla byste se měli řídit důležitými faktory. Ložní prádlo má totiž velký vliv na kvalitu spánku. Zaměřte se zejména na použitý materiál, údržbu, životnost a samozřejmě i design a estetické provedení.

Koupě ložního prádla

Při koupi ložního prádla – povlečení, froté prostěradel, přikrývek apod. by měli zákazníci věnovat zvýšenou pozornost zejména materiálu, ze kterého byl daný výrobek ušit. Kvalitu spánku vám z 90% ovlivňuje právě onen materiál, ze kterého je vyroben.
Na trhu se objevuje nespočetné množství ložního prádla. Některé jsou vyrobeny s příměsí různých syntetických materiálů, které k dobrému spánku příliš nepřispívají. Nejkvalitnější a samozřejmě i nejpohodlnější je 100% bavlna. Bavlněné povlečení je příjemné na dotek, prodyšné, pružné, měkké, hřejivé a navíc také dobře absorbuje vlhkost. Bavlna snáší vysoké teploty, což je dobré hlavně z hlediska údržby. U bavlny možná neoceníte vysokou mačkavost (kromě tzv. waflové vazbě, která potlačuje mačkavost bavlny).

Bavlněný satén

Povlečení z bavlny je vyrobeno z kvalitní česané příze. Je nejen příjemné na dotek, komfortní a kvalitní, ale také moderní.
Také můžete vybrat luxusní povlečení z bavlněného saténu. Takové ložní prádlo je vyrobeno z té nejkvalitnější a nejluxusnější bavlny. Typické je svým lesklým s příjemně hebkým na dotek. Samozřejmě této kvalitě a luxusu odpovídá i cenová relace, do které spadá. Tělo mnohem lépe přijme přírodní materiály než syntetiku.

Povlečení PassionPovlečení Passion
Povlečení Safari hnědéPovlečení Safari hnědé

Ložní povlečení

Ložní povlečení lze vybrat buď klasické s knoflíkovým uzávěrem nebo zipové, které usnadní povlíkání peřin a polštářů. Krepové povlečení znáte určitě i vy. Tato lůžkovina je z kvalitní tkaniny, má výborné savé a tepelně izolační vlastnosti. Ženy ocení zejména snadnou údržbu – bez žehlení.
Flanelové povlečení je hebké, hřejivé a jemné. Stejně jako krepové ložní prádlo, tak i flanelové povlečení, se vyznačuje vysokou savostí a dobrými tepelně izolačními vlastnostmi. Flanelové ložní prádlo je perfektní zejména v zimních měsících, kdy se potřebujete přes noc opravdu příjemně zahřát.
Vyšší pozornost bychom také měli věnovat výběru prostěradla. Vybrat si můžeme např. flanelové, žerzej, které se nemačká, v zimě hřeje a naopak v létě chladí, strečové froté, které je typické svou měkkostí, elasticitou a vysokou savostí, anebo zesílená bavlna. Záleží na vašem vkusu a pohodlí.

Povlečení Cubes lilaPovlečení Cubes lila
Povlečení PohlednicePovlečení Pohlednice

zdroj:bonatex.cz

Článek Povlečení pro krásné sny a pohodlný spánek byl publikován 4. února 2014 v 20.30 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...