3 tipy na nejlepší podlahy

Tagy:  laminátová podlaha, korková podlaha, bambusová podlaha, dřevo, materiál, byt, dům, stavba

Sponzorované odkazy:

3 tipy na nejlepší podlahy

Na vzhled podlahy klade při výběru či stavbě nemovitosti většina lidí veliký důraz, neboť stejně tak, jako dovedete byt pozvednout na vyšší úroveň, může mu srazit plusové body. Než se ale rozhodnete pro určitý typ, měli byste vědět, které podlahy jsou nejodolnější, pyšní se dlouhou životností a které se snadno udržují…

Laminát opět v módě

laminátové podlahy zná každý pravděpodobně z dětství a z dob komunismu, kdy zaplavovaly prakticky každý panelový dům. Dnešní laminátové podlahy se ale od těch původní rapidně liší a proto nemusíte mít strach, že by v interiéru působily nepřirozeně či uměle. Ba naopak, podlahy se dnes tvoří ve stylu dřeva a tak jsou naprosto věrnou kopií právě této přírodní suroviny. Oproti klasické dřevěné podlaze však nepodléhají zkáze ze strany škůdců, jsou pružnější, takže se snadněji pokládají a koneckonců se také snadněji čistí a celkově udržují. Laminátová podlaha vám v kuchyni, jídelně, obývacím pokoji nebo třeba v ložnici vydrží desítky let a stále bude vypadat fantasticky.

Laminát je opět IN, autor: apokorekLaminát je opět IN, autor: apokorek

V hlavní roli příroda

Veškeré umělé materiály jako sklo a umělá hmota jdou pomalu a jistě z módy a ke slovu se opět hlásí příroda a tentokrát v podobě korku, který je svou nezaměnitelnou strukturou a krásnými barvami, velmi populární. Výhodou korkové podlahy je mimo jiné její měkkost, díky které se i posezení na zemi stane příjemnou záležitostí. K dalším pozitivům lze určitě přičíst odolnost vůči vlhkosti a především, poškrábání a mechanickému poškození a v neposlední řadě působí jako dokonalý izolant hluku, díky kterému nebudou vaše skákající děti již nikdy více rušit sousedy.

Budoucnost v podobě bambusu

dalším typem neskutečně oblíbených podlahových krytin se rozhodně staly bambusové podlahy, kterým se rovněž přezdívá podlaha budoucnosti. Tento výrok má své logické opodstatnění, neboť právě bambusové podlahy vydrží desítky let a stále budou zářit novotou. Ohromnou výhodou bambusu je jeho tvrdost, díky které je podlaha prakticky nezničitelná a pokud se v místnosti položí v několika vrstvách, máte o kvalitu na celý život, postaráno. Co jistě potěší alergiky a astmatiky, je čistě přírodní používání bambusu bez chemických přísad, který není nikterak dráždivý a proto jej snesou i ti nejcitlivější jedinci a také malé děti.

Vsaďte na přírodní korek, autor: supergailVsaďte na přírodní korek, autor: supergail

Článek 3 tipy na nejlepší podlahy byl publikován 21. ledna 2014 v 12.00 v rubrice Byt a Dům. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...