Špatný spánek i intimní život? Za vše může barva a vybavení ložnice!

Tagy:  barvy, motivy, spánek, intimní život, vybavení, nábytek, stěny, červená

Sponzorované odkazy:

Špatný spánek i intimní život? Za vše může barva a vybavení ložnice!

Ložnice by pro každého měla sloužit jako oáza klidu a pohody, neboť právě zde se odehrává ta nejdůležitější část celého dne, a to spánek. Spousta lidí odpočinku nevěnuje takovou pozornost nebo si dokonce myslí, že není až tak důležitý. Opak je ale pravdou, pokud máte slabé spaní, často se budíte a nebo spíte málo hodin, se vší pravděpodobností se po čas dne potýkáte s únavou, nervozitou, nesoustředěností a s dalšími nepříjemnými faktory, které úzce ovlivňují vaši práci i chování.

Pokud ale špatně spíte i přes to, že chodíte ulehat v poměrně rozumnou dobu a snažíte se dodržovat všechny zásady zdravého spánku, možná bude na vině zařízení ložnice, které má na celkový průběh noci a dokonce na intimní život, veliký vliv.

Výrazné barvy ruší

Ne každý je zastáncem čistého skandinávského stylu či jednoduchých futuristických motivů a proto preferuje barvy a živé motivy. Ty jsou ideální do kuchyně, kde by člověk měl být kreativní, do obývacího pokoje a rozhodně do pokoje dětského, avšak kde jsou výrazné barevné kombinace nevhodné, je ložnice. Křiklavé stěny či halucinogenní tapety prokazatelně narušují spánek a často vám dokonce nedovolí usnout. V ložnici proto vsaďte raději na bledě modrou či lila, jež vás spolehlivě ukolébají.

Ložnice by neměla být křiklavá, autor: artboi1Ložnice by neměla být křiklavá, autor: artboi1

Pozor na červenou!

Barva, které byste se v ložnici měli vyhnout za každých okolností, je červená. Ta se doporučuje použít v jídelně, neboť navozuje chuť k jídlu. V místnostech, které slouží k odpočinku, relaxaci a nebo ke spánku m8 ale agresivní tendence, jež způsobují podráždění, špatnou náladu a především bělost. Červená barva v ložnici není ideální ani pro harmonický intimní život, vzhledem k její neurotické povaze.

Čeho je moc, toho je příliš

Všeho moc škodí a toto heslo se rozhodně vztahuje i na vybavení místností. Žádnému pokoji nesvědčí přehršel nábytku a v ložnici to platí hned dvojnásob. Ložnice by na vás měla působit uvolněně a proto musí být vzdušná a prostorná. Máte-li menší pokoj, snažte se omezit nábytek na nezbytné minimum. Klasické mohutné skříně vyměňte za zabudovanou variantu, toaletní stolek přemístěte do obývacího pokoje a nebo jej efektivně zařaďte do koupelny a stejně tak učiňte s knihovničkou či košem na prádlo. Ložnici tak bude vévodit prostorná a komfortní postel.

Volte světlé barvy, autor: RaananskVolte světlé barvy, autor: Raanansk

Článek Špatný spánek i intimní život? Za vše může barva a vybavení ložnice! byl publikován 16. prosince 2013 v 12.00 v rubrice Nábytek, Dům a Byt. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...