Praktičtí pomocníci pro přípravu salátů

Tagy:  pomocníci, salát, příprava salátů, vaření, kuchyně, příbory, kleště, nůžky, misky

Sponzorované odkazy:

Praktičtí pomocníci pro přípravu salátů

Jídlo a vaření obecně je velmi důležitou součástí našich životů a málo kdo může s čistým svědomím říct, že si nerad pochutná na něčem dobrém. Každý, kdo ve své kuchyni stráví nějaký ten čas s přípravou domácích pokrmů, moc dobře ví, že si s klasickými příbory a jednou pánvičkou rozhodně nevystačí. Pokud rádi vaříte a svým nejbližším často podstrojujete kulinářské výtvory, měli byste vlastnit praktické náčiní, které vám práci usnadní.

Velmi oblíbeným druhem pokrmů se staly saláty všeho druhu. Jednak mohou být lehké a přesto vydatné, proto slouží jako ideální večeře a navíc existují stovky variant, které zpestří každý jídelníček. Buď si například salát s kuřecím masem a vejci můžete dopřát jako plnohodnotné jídlo k obědu či večeři a nebo lze zvolit jednodušší variantu pouze se zeleninou a lehkou zálivkou, která se skvěle hodí k hlavnímu chodu a k masu. Ve fantazii se meze rozhodně nekladou, ale co vám pro rychlejší a preciznější úpravu nesmí chybět, je multifunkční náčiní.

Kleště na listy

Práce s ledovým, hlávkovým či římským salátem nemusí být vždy jednoduchá. Pokud chcete, aby listy zůstaly v celku, svěží a na oko vypadaly stále vábně, pořiďte si tyto praktické nerezové kleště, které vám pomohou jednak salát proprat a především díky nim hotový pokrm snadno naservírujete.

Praktické kleště na servírování, autor: zena.centrumPraktické kleště na servírování, autor: zena.centrum

Multifunkční nůžky

S těmito nůžkami snadno naservírujete veškerou zeleninu od ledového salátu, přes rukolu až po nakrájenou papriku, ovšem stejně dobře s nimi nandáte na talíře maso, brambory nebo těstovinový salát a vzhledem k faktu, že jsou z lehkého plastu, mohou je používat zcela bezpečně i vaše děti.

Plastové nůžky na maso i zeleninu, autor: eshop.tescomaPlastové nůžky na maso i zeleninu, autor: eshop.tescoma

Krásné zdobení

Jak se říká, jíme i očima a proto by připravené a naservírované pokrmy měly působit esteticky vábně. Pokud chcete vaše zeleninové a salátové kreace dovést k dokonalosti, pořiďte si toto stylové zdobítko, které během pár sekund elegantně nastrouhá, zkrášlí a upraví zeleninu dle vaší libosti.

Originální zdobítko na zeleninu, autor: vykuptoOriginální zdobítko na zeleninu, autor: vykupto

Článek Praktičtí pomocníci pro přípravu salátů byl publikován 3. září 2013 v 12.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...