Jaké vybrat povlečení?

Tagy:  prostěradlo, ložní prádlo, ložnice, nakupování, materiál, bavlna, satén, barvy

Sponzorované odkazy:

Jaké vybrat povlečení?

Ložnice je místem, které při zařizování interiéru spousta lidí opomíjí nebo podceňuje a řídí se heslem ,,vždyť tu jenom přespíme". Ovšem právě spánek a to, jak kvalitní bude, ovlivňuje vaše následující dny a tím pádem celý život. Pokud se tedy noc co noc převalujete na nepohodlné matraci, v malé posteli a v nevyhovujícím ložním prádle, nemůžete se ranní ospalosti a kruhům pod očima vůbec divit. Nezanedbávejte proto svou ložnici a pozornost věnujte i těm nejmenším detailům. Začněte například správnou koupí povlečení a prostěradla.

Pryč s umělými vlákny

Pořídili jste si veškeré ložní prádlo najednou v neznámém obchodě, protože bylo v akci? Pak je pravděpodobně z velmi nekvalitních a především umělých materiálů, které v ložnici nemají co dělat. Závěsy, rolety nebo potahy na podsedáky mohou být z čehokoliv, ale materiál povlečení, ve kterém trávíte noci, by rozhodně měl být kvalitní a z přírodních vláken. A proč jsou vlastně umělé a syntetické látky tolik špatné? V první řadě přitahují řadu bakterií, které následně celé noci dýcháte. Za druhé nepříjemně ,,koušou", což vašemu spánku také dvakrát nepřidá, nesají pot, čili vám může být často opravdové horko a závěrem nejsou nikterak šetrné ani k vaší kůži, se kterou samozřejmě přijdou do styku. Vše nepřirozené tedy nahraďte stoprocentní bavlnou nebo saténem. Investice se v tomto případě opravdu vyplatí.

Vybírejte chytře a s rozvahou, autor: Design CollectorVybírejte chytře a s rozvahou, autor: Design Collector

Barvy hrají roli

Možná i vy patříte k těm jedincům, kteří vzhled své ložnice pojali velmi chytře a prozíravě. Pořídili jste si neutrální nábytek, nic neříkající doplňky, možná pár fotografií, jednoduché závěsy a zdi jste ponechali bílé. Takto totiž můžete snadno pořizovat jakoukoliv barvu ložního prádla, neboť k neutrálním odstínům se přeci hodí vše. Vaše myšlenka byla vskutku dobře promyšlená a pokud ji hodláte realizovat, vybírejte pouze takové povlečení a prostěradlo, které není dráždivých barev. Jistě, katalogy a výlohy obchodních domů nabízejí ložní prádlo v pestrobarevných odstínech červené, růžové či dokonce černé, ale vědecké studie dokazují, že právě extrémně výrazné barvy působí dráždivě a často vedou k nespavosti, hádkám a dokonce k depresím. Jaké barvy tedy preferovat? Rozhodně vsaďte na béžovou, bílou, lila, světle zelenou, bledě modrou a jiné světlé odstíny.

Vsaďte na kvalitní materiály, autor: Design CollectorVsaďte na kvalitní materiály, autor: Design Collector

Článek Jaké vybrat povlečení? byl publikován 26. srpna 2013 v 12.00 v rubrice Dům, Byt a Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...