5 tipů, které vám usnadní žehlení

Tagy:  tipy na žehlení, rady, triky, oblečení, doplňky, domácí práce, pohodlí

Sponzorované odkazy:

5 tipů, které vám usnadní žehlení

Domácí práce- kdo z nás je má rád? Ovšem abychom nežili v nepořádku a špíně, nelze se jim vyhnout. Co většina žen považuje za vůbec nejhorší činnost, u které takřka strávíte mládí, je žehlení. Těžko najdete pohodlnou pozici, ze které by vás nebolela záda, horká pára způsobí, že se do minuty zpotíte a pohled na nekonečnou kupu košil a dětských triček dovedete opravdu pokazit náladu. Existují ovšem účinné tipy a triky, které vám práci značně usnadní. Rozhodně tedy neváhejte, je všechny do jednoho vyzkoušet.

Praktické rozdělení

Neustále na vaši multifunkční žehličce přepínáte teploty, jelikož bavlna není totéž, co satén? Pak udělejte velice chytrý krok, který vám ušetří spoustu času. Než se do žehlení dáte, roztřiďte jednotlivé kusy oblečení dle materiálu a požadované teploty žehlení. Uvidíte, jak vám rázem práce půjde pěkně od ruky.

Usnadněte si žehlení jednoduchými triky, autor: nist6ssUsnadněte si žehlení jednoduchými triky, autor: nist6ss

Aby záda nebolela

Největším problémem žehlení je fakt, že příliš neprospívá zdraví. Ve stoje vás brzy začnou bolet a natékat nohy a jakmile se posadíte do krkolomné pozice, zanedlouho se ozvou bolavá záda. Co tedy s tím? V první řadě si pořiďte pohodlnou židli s opěrátkem a za druhé si prkno nastavte do takové výšky, u které můžete pohodlně sedět a například sledovat televizi. Možná se pak ani nenadějete a u oblíbeného pořadu vyžehlíte celou várku prádla.

Uhladit a narovnat

Pokud jste zvyklé bezmyšlenkovitě přejíždět z jedné strany košile na druhou, nemůžete se divit, že vám celý proces trvá neuvěřitelně dlouho. Než vezmete do ruky žehličku, nejprve veškeré záhyby na prkně vyhlaďte a prádlo naaranžujte do takové pozice, ze které se nejlépe žehlí a ve které přežehlíte co největší plochu.

Pomůže voda

Ne nadarmo se říká, že rady našich babiček jsou beztak těmi nejlepšími a u žehlení to platí dvojnásob. Než usednete za žehlící prkno, připravte si mističku z horkou vodou a každý kus prádla před přežehlením lehce pokropte. Pravděpodobně budete velmi mile překvapené, jak snadno a rychle dáte tričku finální vzhled.

Ach ty knoflíky

Vlastní nepozorností jste přejela přes citlivý knoflík, který se během sekundy seškvařil? Pak se vám možná povedlo zničit manželovu nejoblíbenější košili. Pro příště těmto trablům předejděte pomocí náprstku nebo kávové lžičky, kterou rafinovaně na knoflík přiložíte.

Článek 5 tipů, které vám usnadní žehlení byl publikován 10. července 2013 v 12.00 v rubrice Dům, Byt a Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...