Zahradní plastový nábytek nemusí být vždy nudný a zastaralý!

Tagy:  zahradní nábytek, zahrada, plast, plastový nábytek

Sponzorované odkazy:

Zahradní plastový nábytek nemusí být vždy nudný a zastaralý!

Když se řekne plastový nábytek, drtivá většina z nás si představí děrované bílé židle, kterým se pod váhou těla prohýbají nestabilní nožičky, lepí se k holé kůži a na těle nechávají nevzhledné otisky. Tento skvost je ideální na chalupu či chatu, kde si jednou za čas opečete buřty a na dekoraci exteriéru příliš nehrajete, ovšem pakliže toužíte po luxusně vypadající zahradě, chce to něco trochu jiného. Pak vás ale jistě překvapí, že u plastu můžete s klidem zůstat, neboť ne všechny modely tohoto materiálu jsou nemoderní a zastaralou záležitostí.

Výhoda plastu

Samozřejmě, že dřevěný nábytek s polstrováním a látkou vypadá skvěle, ale v mírném pásu, kde jsou dešťové srážky na denním pořádku, vás jeho neustále uklízení a opětovné vyndavání může po chvíli přestat bavit. Výhodou plastu je jeho nezničitelnost vůči venkovním vlivům a velmi snadná omyvatelnost. Zatímco bavlněné sedáky musíte vyprat v pračce a dlouhé hodiny sušit, na plastový materiál bohatě postačí voda a kousek hadříku na jednoduché otření. Podívejte se, které modely by zrovna na vaší zahradě vypadaly naprosto dokonale.

Jako z katalogu

Přepychová vila s francouzskými okny a anglickým obložením? Ano, přesně k takovému domu se hodí tento model, který ani náhodou nepřipomíná ony nenáviděné plastové židle a nepraktický kulatý stůl. Zde na vlastní oči vidíte, jak skvěle může nábytek z plastu vypadat! Stačí pouze zvolit vhodný odstín a máte vystaráno.

Plast v luxusním provedení, autor: hartmanczechPlast v luxusním provedení, autor: hartmanczech

Ve středomořském stylu

Ohromným hitem se stal proutěný nábytek přírodních barev v jakémsi středomořském stylu, který působí jednoduchým a ležérním stylem. Proutí a jemné dřevo však v neustálém vlhku trpí, proto je nejvhodnější variantou jej nahradit plastem, který je dokonalou imitací s těmi nejpraktičtějšími funkcemi.

Plast ve středomořském stylu, autor: gartenPlast ve středomořském stylu, autor: garten

Jako v bavlnce

Je vaším odvěkým snem venkovní posezení v jemné sedačce či pohodlném křesílku? Pak zapomeňte na těžké a ničící se dřevo a opět investujte podstatně menší peníze do plastu. Ten spolu s polstrováním a stylovými polštářky vypadá skvěle a málo kdo si na první pohled všimne, že se ve skutečnosti nejedná o masiv.

Plast v kombinaci s polstrováním, autor: magazinzahradaPlast v kombinaci s polstrováním, autor: magazinzahrada

Článek Zahradní plastový nábytek nemusí být vždy nudný a zastaralý! byl publikován 30. května 2013 v 12.00 v rubrice Nábytek a Zahrada. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...