Jak zařídit předsíň?

Tagy:  chodba, byt, dům, interiér, zařízení, nábytek

Sponzorované odkazy:

Jak zařídit předsíň?

Kuchyně, obývací pokoj, koupelna a ložnice – bezpochyby nejdůležitější místnosti celého bytu či domu, do kterých při zařizování interiéru vkládáte veškeré své nápady, kreativitu a samozřejmě finance. Je celkem logické, že toužíte po prostorné kuchyni, kde se bude vařit a péct jedna báseň, samozřejmě chcete vlastnit prostornou sedací soupravu pro celou vaši rodinu a přátele a v neposlední řadě snad každý prahne po veliké vaně a vyhřívané podlaze, která je jakýmsi symbolem přepychu. Přes všechny tyto fantazie a vize pak mnohdy zapomínáte na neméně podstatnou součást bydlení, kterou je předsíň…

Předsíň nebo jinak řečeno chodba spoustě rodinám slouží jako odkládací místnost nebo zcela zbytečný prostor, jež spojuje ostatní pokoje. Málo kdo si ale uvědomuje, že právě předsíň je tou částí domu, kterou každý vidí jako první, čili by měla působit reprezentativním dojmem a navodit příjemnou atmosféru, aby se u vás návštěva cítila dobře po prvním vteřinách. Jak by tedy předsíň měla ideálně vypadat a co by měla vlastnit?

Zařízení předsíně nepodceňte, autor: toposnabytekZařízení předsíně nepodceňte, autor: toposnabytek

V první řadě se zaměřte na barvy, které jsou stejně jako ve zbytku bytu, velice důležitým faktorem. Studené odstíny, nevzhledné kachličky nebo holé zdi působí velmi neosobně, vsaďte proto raději na barvy teplejší jako je okrová, béžová nebo třeba kombinace zelené s bílou. Pořídit si do chodby koberec není pro běžnou údržbu zrovna praktické, zvolte raději kachličky z hrubšího kamene, které jsou jednak dobře omyvatelné a navíc skvěle vypadají.

Co by v žádné předsíni rozhodně nemělo chybět, je praktická skříň, do které uložíte veškeré přípravky pro úklid, vysavač, ale také sezónní oblečení nebo třeba lyže a ostatní vybavení. Pakliže nevlastníte největší obydlí a snažíte se ušetřit co nejvíce místa, nejlépe vám poslouží zabudovaná skříň a vsadíte-li na variantu se zrcadlem, zabijete dvě mouchy jednou ranou.

Dalším nezbytným vybavením chodby je samozřejmě věšák, ten by měl být prakticky umístěn v úrovni očí a obsahovat pouze tolik úchytů, aby vám případné oděvy nepřekážely. Skvělou kombinací je například stojací věšák se stojanem na deštníky a lžící na boty

Dovedete si představit obývací pokoj bez dekorativních předmětů? Proč by tedy předsíň měla zet prázdnotou? Nebojte se obrázků neutrálního charakteru, sušených květin, stylových váz ani hodin, díky kterým budete přesně vědět, jak jste na tom s časem.

Chodba je neméně důležitou součástí bytu, autor: jenanabytekChodba je neméně důležitou součástí bytu, autor: jenanabytek

Článek Jak zařídit předsíň? byl publikován 23. května 2013 v 12.00 v rubrice Byt a Dům. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...