Bydlení ve Skandinávském stylu

Tagy:  skandinávský styl, interiér, design, bílá, barvy, jednoduchost, elegance, čistota, nábytek, doplňky

Sponzorované odkazy:

Bydlení ve Skandinávském stylu

Kdybychom otevřeli katalog s designovými inspiracemi, pravděpodobně bychom narazili na nekonečnou spoustu luxusních sedacích souprav, prosklených zdí, masivního nábytku i pestrobarevných kuchyní. Co se zařizování interiérů týče, ve fantazii se meze nekladou a tvorba návrhářů je čím dál bizardnější a originálnější, ovšem ne všechno vypadá vkusně a především nadčasově, neboť co je IN dnes, může být zítra ze hry. Pokud toužíte po čistém, jednoduchém stylu, který má ale daleko k chladu a strohosti, vsaďte na moderní bydlení ve Skandinávském stylu, které vás bude bavit a rozhodně vás jen tak neomrzí.

V hlavní roli bílá

Bílá barva je charakteristickým znakem Skandinávského stylu, proto se objevuje ve většině interiérů tohoto typu. Využít ji můžete jak v menším pokoji, tak v prostorném domě, přičemž obě varianty nabudou větších rozměrů a vzdušnosti, která je obzvláště u obývacích pokojů prioritním prvkem. Bílá barva je symbolem čistoty a elegance, ale velmi snadno může sklouznout k nudě a chladu, ve kterém se nebudete cítit ani trochu pohodlně a uvolněně. Rozbijte proto jednoduchost a strohost bílé pomocí výrazných barev či nápaditých doplňků, které každé místnosti dodají osobité kouzlo.

V hlavní roli bílá, autor: maxibydleniV hlavní roli bílá, autor: maxibydleni

Jednoduchost a elegance

Skandinávský styl je velmi čistý, elegantní a exkluzivní, o čemž svědčí veliké světlé plochy, rovné linie a jasně dané tvary bez jakýchkoliv zbytečných ,,kudrlinek". Aby byla ložnice ve skandinávském stylu tím pravým, je třeba zaměřit se na detaily, které dělají interiér interiérem. Postel musí být vždy prostorná, pohodlná, ve světlých odstínech a samozřejmě s praktickým přehozem. Co se nábytku týče, zapomeňte na výrazné kování nebo reliéf, zde hlavní roli hraje hladká plocha, dřevo a minimum záhybů. Abyste se vyhnuli dojmu sterilního prostředí, bílé zdi ,,rozbijte" zajímavou tapetou v jednotných odstínech, jež budou skvěle korespondovat se zbytkem zařízení. Co vás jistě na skandinávském stylu nadchne je vzhledem k velkým plochám a minimu zbytečností, fakt jednoduchého uklízení.

Jednoduchost, čistota a elegance, autor: realcityJednoduchost, čistota a elegance, autor: realcity

Článek Bydlení ve Skandinávském stylu byl publikován 20. května 2013 v 12.00 v rubrice Nábytek, Dům, Byt a Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...