Nejen LED televize aneb ty nejlepší televize pro vás

Tagy:  televize, LCD, LED, plazma, digitální, tv, domácí kino, kino, obraz, televizor

Nejen LED televize aneb ty nejlepší televize pro vás

Televizor s plochou obrazovkou je dnes téměř v každé domácnosti. Nejedná se o žádnou novinku a dá se říct, že patří k nezbytnému a nepostradatelnému elektronickému vybavení interiéru. Dokážete si představit vaši domácnost bez televizoru?

Domácnost

Snad každá domácnost má v dnešní době moderní televizi anebo dokonce i domácí kino. Výběr televizoru záleží jen na vás a vaší finanční situaci.
Klasické mohutné a robustní televizory byly postupně vytlačeny moderními plazmovými a také LCD televizory. Pokud se právě rozhodujete ke koupi moderní ploché televize i vy, určitě si vámi vybraný model dobře prostudujte. Zjistěte si, jaké rozlišení nabízí, zda vám vyhovuje ostrost barev, velikost a kontrast, jestliže nabízí různé funkce jako je přehrávání pomocí USB, HD kvalitu obrazu nebo zdali má v sobě zabudovanou wifi apod. Na výběr máte opravdu z nepřeberného množství kvalitních moderních televizorů.
Nevíte jakou značku televize vybrat? Nabídka je skutečně široká: televize Panasonic, Samsung, Philips, Sony, Sharp a mnoho dalších.

Plazmové a LCD televize

Plazmové televize se řadí mezi naprosté špičky, co se kvality obrazu týče. Můžete se na váš oblíbený pořad dívat z jakéhokoliv úhlu a vždy budete s produkcí naprosto spokojeni.
Naopak LCD televize vám dodá takový kontrast obrazu a barev pouze v dobře osvětlené místnosti. Pokud se na váš oblíbený pořad budete dívat z jiného než přímého úhlu, může se stát, že obraz bude zkreslený a mít pomalejší pohyb. Proto tyto televize vybírejte do takových interiérů, které jsou světlejší nebo dobře osvětlené.
Při výběru televizoru hraje důležitou roli nejen kvalitní obraz, ale také jejich životnost. Samozřejmě, že plazmová nebo LCD televize má mnohem větší životnost oproti klasickým starším televizorům.

LED televize

LED televize si získali svojí velkou oblibu především díky svému tenkému designu, ostrému a kvalitnímu obrazem a příznivou cenou. Další výhodou tohoto typu televize je velice nízká spotřeba elektrické energie a dlouhá živostnost zejména díky použité technologii LED diodám. Tento typ televizorů navíc netrpí ani žádným paměťovým efektem a nedochází tak k jevu „vypalování obrazovky“.

Televize Panasonic TX-L50EM5E, LEDTelevize Panasonic TX-L50EM5E, LED
Televize Samsung UE55ES6900, LEDTelevize Samsung UE55ES6900, LED

Domácí kino

Domácí kino není jen televize ale také AV přijímače, sestavy all in one, ale i aktivní reprosoustavy, projektory apod. Zkrátka domácí kino je vše, co je určeno k poslechu filmového zvuku v domácích podmínkách. Udělejte si své kino i ve vašem obývacím pokoji. Ve zkratce se dá říci, že domácí kina jsou prostředníkem mezi vaší moderní televizí a skvělým zážitkem ze sledování vašich oblíbených pořadů a filmů.
Ti, co si na kvalitě a komfortu potrpí na 100%, mohou pořídit kino s DVD přehrávačem nebo dokonce s Blu-ray přehrávačem. Asi tím nejdůležitějším kritériem pro výběr domácího kina je cena, po které následuje určitě i značka výrobku. Mezi ta nejoblíbenější domácí kina se bezpochyby řadí výrobky do firmy Samsung, LG, Panasonic, Sony, Philips apod.

Televize Sony KDL-32HX750, LEDTelevize Sony KDL-32HX750, LED
Domácí kino Philips Immersive Sound HTS3539Domácí kino Philips Immersive Sound HTS3539

Článek Nejen LED televize aneb ty nejlepší televize pro vás byl publikován 18. března 2013 v 19.30 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...