Retro plakáty – oživte nudný interiér

Tagy:  retro plakáty, obrazy, doplňky, dekorace, byt, dům, pokoj, místnost

Sponzorované odkazy:

Retro plakáty – oživte nudný interiér

I ten nejmodernější interiér působí nezabydleným a studeným dojmem, pakliže mu chybí doplňky, které dělají byt bytem takovým, jaký ho chceme mít. A které dekorace by v bytě, který žije rozhodně neměly chybět? Jsou to samozřejmě rámečky s fotografiemi dětí a přátel, vonné svíčky, dekorativní předměty od blízkých, suvenýry z dovolených a v neposlední řadě obrazy. Pořídit si zajímavý obraz může být ale velmi nákladné. Zapomeňte na doplňky za tisíce korun, vsaďte raději na plakáty, které oživí každou místnost. Retro plakáty jsou trefou do černého, nechte se inspirovat a dodejte bytu kouzlo domova a optimismu.

Nesmrtelná Marylin

Ikonou módy a stylu se stala nesmrtelná postava v podobě legendární herečky a zpěvačky Marylin Monroe. Dáma se zářivě platinovými blond vlasy a jasně rudými rty se do historie zapsala jako svůdnice a žena se sex-appealem na rozdávání. A přesně takové jsi i tyto retro obrazy, které zachycují vášnivý pohled mladé celebrity v odvážných barevných kreacích. Plakát ve stylu pop artu od Andy Warhola je skvělým doplňkem do obývacího pokoje, kterému chybí ,,šťáva“, velmi svěže bude působit v jednoduché jídelně v čele stolu a své místo si najde i v ložnici nebo v pokoji pro dospívajícího teenagera. Ač je obraz velmi výrazný a typický, najde si své místečko a pokoj promění v něco jedinečného.

Marylin ve stylu pop art, autor: galerieofnyMarylin ve stylu pop art, autor: galerieofny

Černobílá klasika

Audrey Hapburn je další ze světových ikon, které si našli své oblíbence po celém světě. Mladá herečka byla naprostým opakem okázalé Marylin. Její jemná tvář uhranula všem mužům a roztomilé herecké výkony uchvátili snad každého. Na světě se nenajde jedinec, jež by tuto dámu nezbožňoval, tak proč si její nevinnost nepřipomínat každý den velmi nenásilnou formou tohoto černobílého obrazu. Zejí stěny vaší předsíně prázdnotou? Pak je toto model, který by vám určitě neměl chybět.

V jednoduchosti je krása, autor: messineV jednoduchosti je krása, autor: messine

Čárový kód

Máte strach, že se vám módní ikony rychle okoukají a vy budete mít potřebu poohlédnout se po nové dekoraci? Pak si vyberte něco, co je spíše abstraktního ražení. Co takhle vyzkoušet čárový kód v pestrobarevném provedení, jež se bude skvěle vyjímat nad jednoduchou a především jednobarevnou sedací soupravou či v ložnici. Při výběru ostatních doplňků mějte na paměti, že je retro plakát velmi výrazný, proto se vyvarujte květinovým polštářům a jiným ornamentům, jež by se s horizontálními pruhy snadno tloukly.

Pestrobarevný čárový kód, autor: antonyfithPestrobarevný čárový kód, autor: antonyfith

Článek Retro plakáty – oživte nudný interiér byl publikován 8. března 2013 v 16.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...