Specialista na fotovoltaiku, tepelná čerpadla a servis solárních elektráren

Tagy:  elektřina, solární panely, tepelná čerpadla, energie

Specialista na fotovoltaiku, tepelná čerpadla a servis solárních elektráren

Fotovoltaika

Využíváte už všech výhod fotovoltaiky? Sluneční energie, získaná pomocí fotovoltaiky, je v současné době jeden z nejčistějších způsobů získávání elektřiny. Připojte se k těm, kterým záleží na životním prostředí. A co víc, zbavíte se závislosti na energii, kterou vám dodávají gigantické společnosti a za kterou platíte vysoké sumy. Ušetřete s kvalitním fotovoltaickým zařízením. Sollaris, s.r.o. vám nabízí elegantní řešení v oboru solárních elektráren.

Na jakém principu fotovoltaika vlastně pracuje?

Princip fotovoltaického jevu je důsledkem toho, že fotony slunečního záření dopadající na vrstvený solární panel, tvořený dvěma polovodičovými vrstvami materiálu s rozdílným typem vodivosti ( N a P), vyrazí z krystalické mřížky elektrony. Ty se uvolní z valenční sféry atomových jader, emitují, stávají se volnými a jsou následně součástí toku elektrického proudu. Tak fotovoltaické články převádějí sluneční záření přímo na elektrický proud. Ten lze pomocí elektrod rovnou odvést k jednoduchým spotřebičům nebo případně do akumulátoru.

Fotovoltaický jev objevil v roce 1839 francouzský fyzik Alexandre Edmond Becquerel. První fotovoltaický článek byl však potom sestrojen až v roce 1883 Charlesem Frittsem, který potáhnul polovodivý selen velmi tenkou vrstvou zlata. Jeho zařízení mělo pouze jednoprocentní účinnost. V roce 1946 si nechal patentovat konstrukci solární článku Russel Ohl. Současná podoba solárních článků se zrodila v roce 1954 v Bell Laboratories. Při experimentech s dopovaným křemíkem byla objevena jeho vysoká citlivost na osvětlení.

Tepelná čerpadla

Hlavní důvod, který hovoří pro tepelná čerpadla jsou peníze, které ušetříte při financování provozu Vašeho domu. S tepelným čerpadlem od firmy Sollaris, s.r.o. se stáváte nezávislí na oleji, plynu či tuhých palivech a využíváte bezplatný potenciál tepla z přírody ze svého bezprostředního okolí – buď ze země, ze spodní vody nebo ze vzduchu. Vytápění přírodním teplem je ekologické a navíc pro majitele velice finančně výhodné. Peníze, které investujete do pořízení, se Vám při současných cenách energií velmi rychle vrátí zpět na dosažených provozních úsporách. Náklady na energii pro vytápění snížíte až o 50 procent.

Servis a opravy solárních elektráren

Nabízíme Vám profesionální servis solárních elektráren. Firma Sollaris, s.r.o. se spojila s VŠB-TU Ostrava a vznikl tak subjekt, který dává majitelům elektráren záruku dokonale odvedené práce na servisu, opravě či dispečinku elektrárny. Profesionální obsluhu přes dispečink provádějí dispečeři, kteří mají vysokoškolské vzdělání v elektrotechnic­kých oborech s několikaletou praxí v akademicko-teoretické a praktické rovině s výbornou znalostí IT procesů. Realizace více jak 500 elektráren po celé ČR o celkovém výkonu 5MW, monitorování 150 elektráren již od roku 2008, to je vizitka společnosti SOLLARIS.

Článek Specialista na fotovoltaiku, tepelná čerpadla a servis solárních elektráren byl publikován 12. února 2013 v 00.00 v rubrice Dům. Autorem článku je redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...