Luxusní pokoje – kuchyň a obývací pokoj jako symbol přepychu

Tagy:  pokoj, luxusní pokoje, kuchyně, jídelna, prostor, obývací pokoj

Sponzorované odkazy:

Luxusní pokoje – kuchyň a obývací pokoj jako symbol přepychu

Luxus je slovo, které již samo o sobě říká, že je něčím výjimečným, něčím víc než jen průměrným. Obecně za luxusní považuje vše, co je nadstandardní, dražší, preciznější. Když se podíváte do pařížské ulice, kterou brázdí jeden luxusní butik za druhým, spatříte ve výlohách ročně šité kabelky z pravé kůže za desítky tisíc. Na nábřeží v Monaku zase spatříte ultra rychlá auta s nadupaným motorem a aerodynamickým tvarem za několik milionů korun. Tyto vymoženosti, na které většina z nás nemá finance jsou rozhodně něčím luxusním. Do jaké míry je ale luxusní naše bydlení, je svým způsobem velmi subjektivní, neboť pro někoho je vrcholem luxusu klasická rustikální kuchyně, jiný se neobejde bez venkovního bazénu. Luxusní pokoje jsou zkrátka otázkou vkusu a fantazie…

Plnohodnotná kuchyň

Jak již bylo řečeno, pro každého je slovo luxus něčím naprosto odlišným, ale co se kuchyně týče, lze stanovit určitá kritéria, která hovoří o luxusu. Za přepychovou kuchyň můžeme určitě považovat místnost, která je větší, neboť prostor je stejně tak jako čas určitým měřítkem luxusu. V dnešní době, kdy jsou ceny bytů i pozemků monstrózní, si objemnější kuchyňskou linku nemůže dovolit každý. A co by taková kuchyň měla obsahovat, abychom ji právem považovali za luxusnější? Nezáleží na to, zda je vyrobena ze dřeva či z nejmodernějších slitin, to je pouze otázkou vkusu, co by ale rozhodně neměla postrádat jsou multifunkční spotřebiče a vybavení usnadňující vaření a veškerou přípravu s ním spojenou. Nerezová, zabudovaná trouba, nadstandardní mikrovlnka, výkonný drtič odpadku a další roboti jsou určitě známkou jistých kvalit. Abychom to, co si slavnostně uvaříme, také měli kde zkonzumovat, nesmí nám chybět prostorná jídelna s pohodlnými židlemi a větším stolem.

Kuchyně by měla být prostorná, autor: Mirage floorsKuchyně by měla být prostorná, autor: Mirage floorsNezáleží na barvě či materiálu kuchyně, autor: ChalonHandmadeNezáleží na barvě či materiálu kuchyně, autor: ChalonHandmadeSamostatná jídelna je jakýsi luxus, autor: ChalonHandmadeSamostatná jídelna je jakýsi luxus, autor: ChalonHandmade

Obývák pro celou rodinu

O tom, jak by měl vypadat luxusní obývací pokoj lze také spekulovat, ale rozhodně by mu měla vévodit prostorná sedací souprava. V obývacím pokoji byste jakožto rodina měli trávit společný čas, proto i zde se prostor počítá. Při sledování napínavých filmů, hraní společenských her nebo pořádání rodinné oslavy by se každý měl cítit maximálně pohodlně, odpočatě a příjemně. Prototypem luxusního obývacího pokoje je tak rozhodně vzdušnost, praktické vybavení v podobě dobře udržovatelného a snadno manipulujícího nábytku a v neposlední řadě posezení jako v bavlnce.

Obývák prostorný a vzdušný, autor: Mirage floorsObývák prostorný a vzdušný, autor: Mirage floors

Článek Luxusní pokoje – kuchyň a obývací pokoj jako symbol přepychu byl publikován 22. ledna 2013 v 14.00 v rubrice Nábytek, Dům a Byt. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...