Vdechněte svému bytu život

Tagy:  vybavení bytu, nábytek, obývací pokoj, sedací souprava, obývací stěna, barvy, doplňky, detaily

Vdechněte svému bytu život

Téměř každý z nás si přeje trávit společné chvíle s rodinou a relaxovat po náročném pracovním dni v překrásném, útulně zařízeném bytě, který je dokonalým odrazem našich myšlenek, nálad a vkusu. Už jenom proto, že stále dokola sledujeme nejrůznější designerské pořady, automaticky si představujeme, jak by to asi mohlo vypadat u nás doma. Málo kdo bere zařízení bytu vážně a soustředí se na to, aby se tam cítil uvolněně. Ve zbrklosti naběhneme do Ikei a pořídíme si hromady levného montovaného nábytku, který sice na oko vypadá celkem slušně, splňuje svou funkci, ale ve finále nám nic moc neříká. Pak chodíme po místnosti sem a tam a roky si říkáme, že tomu něco chybí, ale nejsme schopni přijít na to, co to vlastně je. Pokud si hodláte právě vybavit svůj byt či dům a nebo rekonstruujete, tentokrát si na design dejte dostatek času, který se projeví v konečném výsledku.

Luxusní byty bývají mnohdy neosobní, autor: New Inspiration Home DesignLuxusní byty bývají mnohdy neosobní, autor: New Inspiration Home Design

Ať už bydlíte v malé garsonce nebo luxusní vile, každý prostor, který obýváte, by měl mít svou vlastní duši a kus vašeho já. Existuje nesčetně případů, kdy si pár nebo rodina nechala od odborného architekta navrhnout celý byt a přišla až do zbrusu nového zařízení, ve kterém se ale z neznámých důvodů necítila dobře. Nábytek byl luxusní a neskutečné drahý, veškeré doplňky maximálně originální a futuristické, ale přesto vše působilo odtažitým dojmem. Pokud toužíte opravdu po domově vašich snů, pak do realizace nezatahujte designéra a pokud ano, nechte si jen poradit, které sedací soupravy se do prostoru skvěle hodí a jak využít úložné prostory. Zbytek by ale měl být na vás.

Vdechněte vybavení život, autor: stylemadesimpleVdechněte vybavení život, autor: stylemadesimple

V první řadě se shodněte na barvě stěn, jež by rozhodně neměly zůstat bílé a holé. Vy milujete fialovou, neboť vás uklidňuje a navozuje pocit odpočinku a váš partner je zase fanouškem šedých odstínů? Pak je ideální variantou obývací pokoj nebo ložnici skloubit pomocí těchto dvou barev. Nebojte se ani výrazných závěsů a ohromného obrazu hned vedle obývací stěny. Co se pohovky a křesel týče, myslete v první řadě na pohodlí a pak až na vzhled. Ultra moderní sedačky bývají sice přepychově nádherné, ale později si můžete stěžovat na nepříjemné bolesti zad. Co je v zařizování bytu téměř nejdůležitější, jsou detaily, na které velice často, byť možná nechtěně, zapomínáme. Jejich kouzlo vytváří celkovou atmosféru, která vám připomene vaše společné chvíle a to, jak moc se máte rádi. Ozdobte proto zdi fotografiemi vás a vašich dětí, prvního miminkovského ultrazvuku nebo obrázkem, který namalovala vaše ratolest. Jistě dovedete stylově zužitkovat také upomínkové předměty, mušle z dovolené a keramické výtvory darované z lásky nebo přátelství. Mezi doplňky zařaďte také květiny všeho druhu, které připomínají, že se zde opravdu žije, nikoli přežívá.

Vybavení bytu by mělo mít charakter, autor: WWorldwideVybavení bytu by mělo mít charakter, autor: WWorldwide

Článek Vdechněte svému bytu život byl publikován 17. září 2012 v 13.00 v rubrice Byt. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...