Luxusní záclony – ty musíte mít!

Tagy:  luxusní záclony, závěsy, místnost, byt, dům, látka, vzor, materiál, doplněk, dekorace

Sponzorované odkazy:

Luxusní záclony – ty musíte mít!

Dnešní domy a byty jsou založeny více na designu a kráse, než na praktičnosti. Pokud si i vy potrpíte na moderní trendy a veškeré místnosti vašeho příbytku září novotou a vytříbeným vkusem, zkuste skloubit poslední trendy s něčím, co využijete během slunečních dní a mrazivých nocí. Řeč je o luxusních záclonách a závěsech, které většina z vás bere jako nudnou dekoraci anebo dokonce nesmyslný doplněk. To je ovšem chyba, neboť správně zvolené záclony vás nejenom ochrání před vlivy vnějšího počasí, ale navíc mohou působit jako ústřední prvek místnosti, což nevypadá vůbec špatně. Představte si sametově jemné a hladké záclony až na zem, jež zdobí vaši útulnou ložnici. Podívejte se, jaké kousky jsou v kurzu a rozhodně by u vás doma neměly chybět!

Existuje záclona a záclona. Stejně tak, jako si můžete koupit obyčejnou kuchyňskou linku, na které sice uvaříte, ale absolutně nesplní váš požadavek o překrásné ploše, si lze koupit záclony, které vám absolutně nic neříkají. Jednoduché bílé, krajkové závěsy do půl okna nenadchnou ani vás, ani vaši návštěvu a zbytečně vyhodíte peníze. Pořiďte si raději pořádná kus látky, na který budete právem pyšná. Smetanově krémové závěsy se sepnutím umístěte na každé okno a jejich dlouhé konce rozhodně nestříhejte. Ba naopak je nechte volně splývat s podlahou. Tento dominantní prvek si okamžitě zamilujete, jen mějte na paměti, že obzvláště světlé závěsy je třeba někdy vyprat.

Krémová je opět IN, autor: d4m4rwvl4nKrémová je opět IN, autor: d4m4rwvl4n

A co říkáte na výrazné abstraktní vzory? Tyto motivy nejrůznější listů a spletenců byly IN již v posledních letech a jistě jste si všimli, že se objevovaly převážně na tapetách. Nyní jsou v kurzu světlé zdi a jako jedinečný doplněk právě záclona s výšivkou nebo potiskem. Pozor však dejte na symetrii místnosti a doplňků. Pokud si pořídíte výrazné záclony, polštářky slaďte do stejného odstínu, nejlépe je pořiďte ze stejné látky. Puntíkaté záclony a pruhované závěsy jsou známým faux pas, kterému se rozhodně vyhněte.

Vzor je opět moderní, autor: fashioninteriorsVzor je opět moderní, autor: fashioninteriors

Hitem letošního roku je jakýsi návrat k dobám minulým. Řeč ovšem není o klasickém retru 60. Let, které je již ohrané, ale podívat se můžete podstatně více do historie, konkrétně do baroka, klasicismu a empíru. Své pohodlné džíny a mikinu za neforemné šaty a kostice neměňte, ale vašemu bytu by tato proměna rozhodně prospěla. Pokud se bojíte radikálního zásahu v podobě vintage křesel a rustikálního nábytku, pořiďte si alespoň záclony tohoto stylu. Mohou být v krémových barvách nebo vínové, zapomeňte na moderní barvy v růžových a tyrkysových odstínech.

Pořiďte si vintage závěsy, autor: Administrador Galeria UninterPořiďte si vintage závěsy, autor: Administrador Galeria Uninter

Článek Luxusní záclony – ty musíte mít! byl publikován 13. září 2012 v 23.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...