Retro-styl – tentokrát v koupelně

Tagy:  styl retro, retrostyl, retrokoupelna, koupelna ve stylu retro

Sponzorované odkazy:

Retro-styl – tentokrát v koupelně

Ne každý bydlí v paneláku či v novostavbě, hodně lidí, a čím dál více mladých, nachází zalíbení ve starém stylovém bydlení. Dnes přinášíme typ pro majitele starších domů, chalup a stavení určených nejen k trvalému bydlení, ale i jako letní byt či rekreační objekt. Takový dům přímo volá po dobovém zařízení a tzv. retro-styl přichází znovu do módy. Často ho nacházíme i tam, kde se vůbec nehodí a působí nepatřičně. Ovšem taková historická roubenka či chalupa z počátku minulého století nebo sto let starý městský dům naopak volá po retro nábytku a doplňcích – a proč si ho nedopřát třeba i v koupelně.

Foto: retrostyl.czFoto: retrostyl.cz

Baterie i sanitární zařízení ve stylu retro

Při zařizování koupelny je na prvním místě výběr vhodného obkladu a sanitárního zařízení. I to lze na dnešním trhu najít ve stylu retro a s patřičným nádechem nostalgie. Obklady mívají plastický povrch, malovaný retro vzor, listelu s ornamenty v dobovém stylu – to vše současný trh vycházející vstříc módním trendům nabízí. K tomu umyvadlo na elegantní štíhlé noze se zdobením, oblá vana na nožičkách a baterie v prvorepublikovém stylu u vany i umyvadla – a máme romanticko-nostalgickou atmosféru jako stvořenou pro tu správnou relaxační koupel.

Foto: Obklady VilímekFoto: Obklady Vilímek
foto: retrostyl.czfoto: retrostyl.cz

Koupelnový nábytek seženete v bazaru i na internetu

Do prostornější koupelny můžeme umístit skříňky pro prací a hygienické potřeby, komody k uskladnění prádla a ručníků, poličky na kosmetiku. To vše opět v dobovém designu. Tento nábytek lze nejlépe nakoupit v různých bazarech a vetešnictvích, můžeme si ho nechat zrestaurovat či zrenovovat odborníkem nebo se do drobných zásahů můžeme pustit sami. Často lze zajímavé kousky pořídit i na inzerát při prodejích pozůstalostí či v zahraničí. Internet se podobnými zajímavými kousky, které snadno přizpůsobíte vašim potřebám, přímo hemží.

foto: retrostyl.czfoto: retrostyl.cz
foto: restrostyl.czfoto: restrostyl.cz

Doplňky s nádechem nostalgie

Koupelnové doplňky celkový dojem z elegantní retro-koupelny podtrhnou a doladí. Navodí atmosféru příjemného uvolnění a sjednotí celkový design, jemuž vdechnou originální a osobitý styl. Můžeme použít textilie s dobovým vzorem – nejen závěsy, ale i ručníky a osušky s výraznou bordurou. Další doplňky, jako např. topné těleso, zrcadla, různé lavory, džbány, drobné užitkové předměty jako mýdlenky či kelímky na zubní kartáčky – to vše lze v dobovém stylu pořídit. Když interiér doladí vhodné obrázky a drobné dekorace ve stejném duchu, bude vaše koupelna určitě dokonalá.

foto: retrostyl.czfoto: retrostyl.cz

Článek Retro-styl – tentokrát v koupelně byl publikován 24. srpna 2012 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Eva Šebestová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...