Granitové dřezy ladí v každé kuchyni

Tagy:  granitové dřezy, fragranit, kuchyňské dřezy

Sponzorované odkazy:

Granitové dřezy ladí v každé kuchyni

Vybíráte dřez do kuchyně a stále nevíte, z jakého materiálu by měl být a jaké vlastnosti upřednostnit? Pokusíme se vás v tomto problému trochu zorientovat. Moderní materiály pro výrobu dřezů, které splňují všechny požadavky náročného uživatele, se nazývají granity. Granitové dřezy mají ty nejlepší vlastnosti, které majitel každé kuchyně ocení. Jsou velmi tvrdé a odolné, s hladkým povrchem, většinou upraveným do antibakteriální podoby, takže se velmi snadno udržují a svůj dokonalý vzhled si zachovávají po dlouhá léta. Navíc jsou k dispozici v mnoha barevných provedeních, takže lze do kuchyně vybrat skutečně takový, který se stane výrazným a jedinečným, navíc plně funkčním doplňkem.

Výroba je náročný a velmi hlídaný proces

Granitové dřezy se vyrábějí ze směsi drcené přírodní žuly a malých skleněných částic, části směsi se spojují v jednolitou hmotu pomocí tvrzených pryskyřic. Podíl pryskyřičného pojiva představuje něco kolem 15% objemu. Celkový design závisí na konečném použití barevného pigmentu, který je velmi odolný a stálobarevný. Výrobní technologie jsou velmi propracovaným a střeženým postupem, takže povrch granitových dřezů se stává nesmírně odolným proti poškrábání a samozřejmě odolným i vůči účinkům všech chemických čisticích prostředků, které v domácnosti používáme. Jejich životnost je tedy takřka neomezená.

Není granit jako granit aneb kvalita je rozdílná a je třeba si ji ohlídat

Jednotlivé druhy granitů se od sebe liší použitým výrobním materiálem a především procentuálním podílem jednotlivých složek. Nejméně kvalitní je starší materiál Cermat na bázi laminátu s příměsí skelného vlákna a vysokým podílem akrylátového pojiva. Pozná se od kvalitních granitů na první pohled, resp. potěžkání – je totiž výrazně lehčí. Nejkvalitnější granity – ultragranit, neboli pyragranit a tegranit jsou výsledkem výrobního procesu, při němž dochází ke stlačování a zahřívání krystalů křemene tak dlouho, až se vytvoří jednolitá hmota. Hotový dřez je pak odolný proti nárazu, poškrábání, lomu při stárnutí, špíně, chemickým činidlům, ale i vysokým teplotám až do 180 °C, krátkodobě i do 260 °C. Tyto jejich vlastnosti jsou stále ověřovány propracovanými zkušebními testy.

Granitové kuchyňské dřezy, nebo také fragranitové, jak se také nazývají, jsou rovněž velice atraktivní, užitečné, oblíbené a snadné na údržbu. Proto ať už budujete kuchyň svých snů nebo upravujete stávající kuchyňskou linku, využijte výhod granitových dřezů a vyberte si z bohaté nabídky barev. Protože výběr dřezu je jedním z nejdůležitějších rozhodnutí, které při tvorbě nové kuchyně musíte učinit. Dokonalá finální podoba daná výběrem té správné kombinace barev a designu vám bude odměnou.

Foto: www.granitove-drezy.cz

Článek Granitové dřezy ladí v každé kuchyni byl publikován 10. srpna 2012 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Eva Šebestová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...