Dekorace na stůl – buďte kreativní!

Tagy:  dekorace na stůl, květiny, ozdóby, sušené květiny, sklo, svíce, svíčky, kamínky, barvy, odstíny

Sponzorované odkazy:

Dekorace na stůl – buďte kreativní!

Jídlo je jedním z faktorů, které úzce ovlivňují náš život. Když opomeneme fakt, že se dobrá strava projevuje na našem vzhledu a váze, téměř každý z nás si rád dopřeje dobrý pokrm a spousta lidí si dokonce vidinou příjemné večeře napraví těžký den. Ale jak se říká, jíst lze i očima, proto by naše stolování mělo nějak vypadat. Inspirujte se a narozeninovou večeři, slavnostní tabuli a nebo jenom intimní chvíli ve dvou zpestřete krásnými dekoracemi, jež i obyčejný pokrm promění v kulinářské umění.

Květiny jsou co se dekorací týče asi nejtypičtějšími motivy a lze s nimi všelijak pracovat. Zkuste například jednoduchou variantu, jež vám nezabere mnoho času a přesto bude vypadat naprosto dokonale. Do skleničky používané na menší nápoje nalijte trochu vody, pro efekt vsypejte barevné kamínky a vsuňte veliký květ rozkvetlé růže nebo gerbery. Pokud máte strach, že květinka uvadne, pořiďte si umělou, ale dejte pozor, ať vypadá alespoň trochu věrohodně.

Jednoduchost nade vše, autor: BearlmpJednoduchost nade vše, autor: Bearlmp

O trochu méně nevšední, avšak nikoli méně atraktivní jsou květiny sušené. Ty si buď můžete pracně připravit doma a nebo navštivte obchody s dekoracemi či levnou Ikeu a sušené kvítky si kupte. Abyste do mističky nenaaranžovali pouze ony květy, poohlédněte se také po slaměných kuličkách a barevných drátcích, které vám pomohou vytvořit nějaký tvar. Vždy dbejte na to, aby dekorace nepůsobila překombinovaně a kýčově. Laďte vše do podobných odstínů a máte vyhráno.

Sušené květy jsou letošním hitem, autor: gm8tySušené květy jsou letošním hitem, autor: gm8ty

Opět se nám vrací retro styl a to nejen v oblečení, ale také co se dekorací týče. Oprašte staré dózy, cedulky a upomínkové předměty, mohou skvěle posloužit jako nevšední dekorace na stůl. Pozor však, aby starší předměty nabyly špinavé a zaprášené, u takto ,,vyzdobeného“ stolu by vám asi nikdo nevečeřel. Zkuste také vtipné nápisy. Svým hostům udělejte legrační jmenovky a jednotlivé chody zajímavě popište. Na tuto večeři vaše přátelé budou vzpomínat dlouhé roky.

Buďte originální a kreativní, autor: The Wedding of my dreamsBuďte originální a kreativní, autor: The Wedding of my dreams

Naprostou unikátností je kombinace rostlin, svíček a skla. V tomto modelu si najde zalíbení opravdu každý a pokud doprostřed stolu přidáte ještě akvárium s malou rybičkou, budete zvoleni králi originality.

Rybička jako dekorace? Proč ne, autor: Darren WRybička jako dekorace? Proč ne, autor: Darren W

Článek Dekorace na stůl – buďte kreativní! byl publikován 7. srpna 2012 v 11.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...