Systém Solar venti - řešení nadbytečné vlhkosti pro každý typ bydlení

Tagy:  solární panel, solar venti, vlhkost v domě, plíseň v domě, odvětrávání nemovitostí

Sponzorované odkazy:

Systém Solar venti  - řešení nadbytečné vlhkosti pro každý typ bydlení

Pokud jste vlastníkem starší nemovitosti, rekreační chalupy zděděné po předcích nebo starší chaty uprostřed lesů, jistě znáte problémy způsobené nadbytečnou vlhkostí v domě. Ale i majitelé novostavby se s podobným problémem mohou po dostavění svého objektu nějakou dobu potýkat. Také dnešní trend zateplování objektů sice přináší výrazné úspory nákladů na topení, pro vnitřní klima v domě to však nebývá vždy nejoptimálnější řešení. Solar venti vám nabízí systematické řešení těchto potíží – dokáže vám zajistit dostatečné větrání, odvlhčování i temperování objektu. Stačí osadit na zeď objektu jeden panel a máte zajištěny všechny tyto funkce i po dobu vaší nepřítomnosti. Název Solar venti totiž znamená slunce větrá.

foto: www.chatar-chalupar.czfoto: www.chatar-chalupar.cz

Zajištění dostatečné cirkulace vzduchu

Za problémem s vlhkostí v objektu stojí nedostatečná cirkulace vzduchu uvnitř domu. Původní přirozené škvíry nedokonalých staveb dřívější doby jsou dnes odstraněny a vzduch se v místnostech v podstatě nijak nehýbe. Pak při nedostatečném větrání bývá cítit zatuchlinou, zvýšená vlhkost má za následek tvorbu plísně v nejchladnějších rozích, vlhký vzduch je rájem pro roztoče a bakterie. Žít v takovém prostředí je samozřejmě nezdravé.

foto: prohelios.czfoto: prohelios.cz

Dostatečné větrání domu je nezbytné

Časté větrání bývá problematické především v zimních měsících a v rekreačních objektech přes zimu neobývaných se vlhkost zdrží až do jara. Pokud na zeď domu osadíte panel Solar venti, pokaždé když vysvitne slunce, bude do vašeho domu proudit čerstvý vzduch z venku. V zimním mrazivém období za jasných slunečných dní je pak tento vzduch nejsušší. Zanedlouho po spuštění systému Solar venti se vlhkost výrazně sníží, a to jak vlhkost stavebního materiálu, tak i vnitřního vybavení. Příznivé podmínky pro vznik plísní jsou tak zneškodněny.

foto: prohelios.czfoto: prohelios.cz

Odvlhčování objektu je zárukou trvalého příznivého klimatu v interiéru

Vzduch, který se vhání dovnitř, vytlačuje z domu starý vlhký vzduch všemi netěsnostmi. Suchý čerstvý vzduch se navíc přirozeně temperuje pomocí energie vyráběné sluncem v solárním panelu. Vzduch je temperovaný až o 40 °C oproti teplotě venku, čímž výrazně ušetříte náklady na vytápění. Tento problém je nejzávažnější u rekreačních objektů, které se neobývají celoročně. Jejich majitelé to dobře znají – po příjezdu po delší době je očekává zatuchlý zápach vlhkého vzduchu a hrudky cukru v cukřence.

foto: www.solarenvi.czfoto: www.solarenvi.cz

Systém Solar venti vám vyvětrá váš dům, odvede přebytečnou vlhkost a ještě vám ušetří náklady na vytápění či ohřev vody, které rok od roku rostou. Stačí si jen vybrat ten nejvhodnější z typů nabízených na českém trhu, tak aby nejvíce odpovídal velikosti a způsobu využití vašeho objektu. Náklady na jeho pořízení se vám tedy rychle vrátí.

Článek Systém Solar venti - řešení nadbytečné vlhkosti pro každý typ bydlení byl publikován 4. srpna 2012 v 00.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Eva Šebestová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...