Přírodní kámen v interiéru - kuchyňské desky, podlahy, ale i obložení krbu

Tagy:  přírodní kámen v interiéru, kamenný krb, kamenná podlaha, kuchyňská deska z kamene, koupelna z kamene

Sponzorované odkazy:

Přírodní kámen v interiéru - kuchyňské desky, podlahy, ale i obložení krbu

Využití přírodního kamene v exteriéru je běžné a dávno jsme si na něj všichni zvykli. V posledních letech se však stále častěji vrací kámen i do našich interiérů, a to v nejrůznějších podobách. Prostor, kde se přírodní kámen vyskytuje, se vyznačuje vysokou elegancí, originalitou a budí dojem luxusu, nadčasovosti, exkluzivity a čistoty. Toto přirozené „kouzlo domova“ je cílem mnoha architektů a designérů, a tak se stal kámen světovým trendem při zařizování interiérů a znovu se zvolna zabydlel v našich domácnostech.

foto: www.living.czfoto: www.living.cz

Různé druhy kamene pro různé využití

Při zařizování interiéru nachází uplatnění mramor, žula, travertin, pískovec, vápenec. Zákazník si může vybírat nejen z různých druhů, ale i mezi různými povrchovými úpravami dle typu kamene – leštěný, matný, kartáčovaný, pemrlovaný ( tzv. obouchaný), antik, řezaný, štípaný, a další povrchové opracování. Přírodní kámen můžeme použít v různých interiérových prostorách, nejčastěji na chodbách, v halách, předsíních, v kuchyních i koupelnách, při výrobě schodů a podlah, ale setkáváme se s ním už i v obývacích pokojích či ložnicích, a to nejen na stěnách a parapetech, ale zejména při obložení krbu či jako samostatnou dekorací.

foto: www.kamenictvizmeskal.comfoto: www.kamenictvizmeskal.com
foto: bydleniprokazdeho.czfoto: bydleniprokazdeho.cz

Využití kamene v interiéru je stále rozmanitější

Schodiště z přírodního kamene se stane dominantním prvkem vašeho domu. Je velmi odolné, jak po stránce zatížení, tak i opotřebení. Povrch kamene se dá ošetřit protiskluzovou impregnací nebo se okraje schodů opatří protiskluzovým páskem. Kamenné parapety můžeme umístit do všech místností. Jsou nenáročné na údržbu, odolné, barevně stálé a zajímavě oživí váš interiér. Obložení krbu přírodním kamenem podtrhne jeho efekt a dodá mu punc výjimečnosti. Mezi nejčastější možnosti využití kamene v domácnosti patří především kuchyňské pracovní desky a kuchyňské obklady. Poskytují komfort při práci v kuchyni s minimální údržbou. V koupelnách se setkáváme s kamennými umyvadly a obklady, které jsou žádané nejen pro svou estetickou stránku, ale také praktičnost. Praktickým využitím kamene je především výroba podlah. Kamenná podlaha je díky svým tepelně izolačním vlastnostem ideální variantou pro instalaci podlahového vytápění a přitom je oblíbená pro svůj vzhled a snadnou údržbu.

foto: www.modrastrecha.czfoto: www.modrastrecha.cz

Kámen je nejstarším a nejušlechtilejším stavebním materiálem, využívaným již tisíce let. Má nenahraditelné technické vlastnosti např. tepelné, izolační, je mrazuvzdorný, otěruvzdorný, voděodolný, má minimální nasákavost, roztažnost a další výjimečné vlastnosti. Navíc se snadno kombinuje s ostatními materiály. Je to zkrátka nadčasový materiál, který nikdy nevyjde z módy a vždy si zachová svoji originalitu a výjimečnost.

foto: prweb.comfoto: prweb.com

Článek Přírodní kámen v interiéru - kuchyňské desky, podlahy, ale i obložení krbu byl publikován 30. července 2012 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Eva Šebestová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...