Japonské posuvné stěny vyřeší stylové zastínění i předělí místnost

Tagy:  japonské posuvné stěny, japonská stěna, posuvná stěna

Sponzorované odkazy:

Japonské posuvné stěny vyřeší stylové zastínění i předělí místnost

Japonské posuvné stěny jsou moderním řešením vhodným do každého interiéru. Můžeme jimi nejen zastínit okna, ale také elegantně předělit prostor. Přitom se stanou působivým designovým prvkem vašeho domova. V současné době se tato atraktivní stínící technika stává, stejně jako římské rolety, čím dál oblíbenější. Jsou vhodné všude tam, kde požadujeme zastínit velké plochy, francouzská okna nebo celé prosklené stěny. Posuvná stěna je také vhodnou a originální alternativou klasických rolet a žaluzií.

Posuvné stěny přišly do Evropy z Japonska

Japonskou stěnu tvoří jednotlivé látkové panely, které se posunují po vodící liště. Látka je v horní části připevněna pomocí suchého zipu k hliníkovému profilu. Ten je běžně na trhu dostupný v několika barevných provedeních, ve dvou, tří, čtyř nebo pěti-drážkových kolejnicích. Panely lze pomocí ovládací šňůry shrnovat buď od středu do stran nebo na levou či pravou stranu podle toho, jak to zařízení interiéru vyžaduje. Panely se ovládají pomocí šňůrky, řetízku, ovládací tyče, nebo motorovým pohonem. Mezi hlavní výhody japonských posuvných stěn patří snadná a rychlá montáž, jednoduchá obsluha a především elegantní design, který splní požadavky i velmi náročných klientů. Splňují i zásady zařizování interiérů podle filozofie feng shui. Navozuje příjemnou a uklidňující atmosféru.

Výroba a instalace na míru každému interiéru

Většina tuzemských firem nabízí výrobu posuvných stěn na míru – šířka panelů se pohybuje od 30 cm až do 130 cm, výška může dosahovat až 3 m. Maximální šířka jednoho pojezdu se pohybuje kolem 6 m. Zákazníci si mohou vybrat z široké nabídky materiálů, které se na výrobu panelů používají, od různých druhů látek od předních evropských výrobců textilií až po rýžový papír. Rýžový papír výborně propouští denní světlo do místnosti, ale po setmění přes něj není vidět dovnitř, takže vám zaručí klid, pohodu a soukromí. Při vhodném výběru materiálu se japonská posuvná stěna stane středem pozornosti a dominantním prvkem interiéru. Materiály používané na výrobu posuvných stěn splňují nejpřísnější požadavky na kvalitu, co se týče pevnosti, stálosti barev při výrazném osvitu, pevnosti a způsobu šití, ale i moderních trendů a designu. Díky rozměrům horní lišty a výrobě na zakázku lze lehce nainstalovat japonskou posuvnou stěnu všude tam, kde se potýkáte s nedostatkem mís­ta.

Na českém trhu jsou i firmy nabízející ze stejného materiálu, který si vyberete na posuvné stěny, i výrobu dalších dekorativních prvků na přání – látkových rolet, stínidel na osvětlení nebo vertikálních žaluzií. Snadno tak sladíte použité stínicí a dekorativní prvky ve vašem interiéru. Zajímavé je si pak pohrát s barvami podle ročních období, s intenzitou světla a stínu.

Zdroj obrázků: www.rolux.cz

Článek Japonské posuvné stěny vyřeší stylové zastínění i předělí místnost byl publikován 10. července 2012 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Eva Šebestová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...