Zahradní pergoly, altánky a letní sezení

Tagy:  pergoly, altány, venkovní sezení

Sponzorované odkazy:

Zahradní pergoly, altánky a letní sezení

Každý majitel domku a zahrady tráví letní dny s rodinou a přáteli venku. A tak se budování letních altánků, přístřešků, pergol a otevřených kuchyní znovu dostává do centra pozornosti. Krásná dřevěná pergola porostlá vínem nebo kvetoucí vistárií opravdu láká k odpočinku či dobré večeři s přáteli.

Pergola jako letní obývák

Na českém trhu je celá řada stavebnicových dřevěných systémů pro stavbu pergoly. Stačí se nechat inspirovat a ze široké nabídky sestav si jistě vyberete a vytvoříte si vlastní originální pergolu, která bude odpovídat vašemu vkusu, potřebám a představám. Konstrukce pergoly poslouží nejen jako příjemný přístřešek pro trávení letního času, ale také jako optický předěl užitkové zahrady od domu, oddělení od sousedova pozemku nebo naopak propojení domu s venkovním prostorem a okrasnou zahradou.

Variabilita letních přístřešků podle požadavků klienta

Složitější a konstrukčně náročnější pergoly v podobě samostatných zákoutí představují nejobývanější místa, kde se setkává celá rodina. Vhodná kombinace základní konstrukce s díly vyplněnými mříží zajistí, že může být každá pergola originál a především bude splňovat účel, ke kterému je určena. Hustá mříž např. chrání před nepříjemnými pohledy sousedů a zajistí dostatek soukromí. Řídké mříže se dobře osází popínavými rostlinami a dávají celé sestavě potřebnou lehkost a vzdušnost. Díly s mříží se dají uchytit i mezi stropní nosnou konstrukci a pergolu tak zastřešit a dostatečně zastínit. Plné zastřešení chránící i před deštěm zajistí pobití dřevěnými palubkami, pokládka šindele či díly z makrolonu nebo ondexu. Střecha z materiálu propouštějícího světlo, např. polykarbonátu, vám zajistí ochranu před větrem a deštěm, ale přitom si můžete vychutnávat sluneční paprsky od jara do podzimu. Pokud si pořídíte polykarbonát v mléčném provedení, máte zajištěn dostatek příjemného denního světla a ochranu před UV slunečním zářením.

Stavba a montáž

Mezi nejoblíbenější pergoly patří rohové, které prakticky vyplní kout zahrady, ale i velkoplošné zastřešené pergoly pro posezení větší společnosti, vhodné třeba pro pořádání zahradních slavností. Samotná stavba pergoly je velmi jednoduchá, pokud se ale na to necítíte, je možnost využít nabídky některého dodavatele zajišťujícího i montáž, včetně ukotvení zabetonováním kotvících prvků.

Zdroj obrázků: vladeko.cz

Článek Zahradní pergoly, altánky a letní sezení byl publikován 13. června 2012 v 00.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je Eva Šebestová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...