Sklenice na víno pro zpříjemnění společných chvil

Tagy:  Skleničky na víno, sklenice, víno, sklo, křišťál, posezení, pohodlí

Sponzorované odkazy:

Sklenice na víno pro zpříjemnění společných chvil

Příjemné posezení u skleničky vína se stalo oblíbeným odreagováním po dlouhém a namáhavém dni nejednoho páru. Pokud si i vy potrpíte na strávené chvíle ve dvou a víno je vaším příjemným společníkem, nezapomeňte svůj zážitek pozvednout na vyšší úroveň díky originálním skleničkám s vysoce kvalitního skla či křišťálu.

Poslední módní trendy velí velké a vysoké sklenice na víno, ve kterých může dobře vyniká jeho aroma a víno z nich i celkově lépe chutná. Tak či onak, červená i bílá vína, vína sladká i sušší, perlivá i klasická vína je vhodné pít ze sklenic a skleniček tenkostěnných vyrobených ideálně z čirého skla – tedy sklenic nebroušených a bezbarvých, které nedeformují vizuální vlastnosti a charakteristiky vína. Dále platí obecné pravidlo, že objemnější sklenice na víno jsou vhodné pro víno červené, zatímco bílé víno si zaslouží spíše štíhlejší sklenici. Vína perlivá pak patří do vyšších skleniček typu „flétna“, které déle udrží jeho perlivost, růžové víno pak ve sklenicích typu „zvon“. Vína lehčí je doporučováno podávat ve sklenicích s okrajem otevřeným a vína sladká ze skleniček na víno objemově spíše menších a s otevřeným okrajem.

Sklenice na víno z pravého křišťálu, autor: perlytooSklenice na víno z pravého křišťálu, autor: perlytoo

Tescoma Charlie

Sklenice na víno Tescoma, vyrobené z prvotřídního křišťálového skla, vznikaly pod rukama sklářů firmy Bohemia Crystal. Speciálně vytvrzené sklenice na víno jsou odolnější proti poškození při ručním mytí i mytí v myčce. Elegantní sklenice na víno naleznou své místo v domácnostech, vinných sklepech i gastronomických zařízeních. Sklenice na červené víno Charlie jsou vynikající pro podávání červených vín. Jsou vyrobeny z prvotřídního křišťálového skla, opatřeny tvrzeným okrajem. Sklenice jsou velmi odolné, ideální do domácností, vinných sklepů i restaurací. Při mytí v myčce používejte program pro mytí skla.

Tescoma Sommelier

Skleničky Sommelier jsou vynikající pro podávání červených vín burgundského typu jako je Rulandské modré, Pinot Noir, Blauburgunder, Beaujoleais Grand Cru, Barolo, Barbaresco, Barbera a jiné. Vyrobeny jsou z jedinečného průzračného bezolovnatého křišťálového skla krystalin. Díky speciální výrobní technologii má sklenice jedinečný jednolitý tvar bez spojů a je vysoce odolná.

Pořiďte si kvalitní skleničky na víno, autor: forartPořiďte si kvalitní skleničky na víno, autor: forart

Článek Sklenice na víno pro zpříjemnění společných chvil byl publikován 10. června 2012 v 09.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...